r
Nosalty Logó

Juhtúrós sztrapacska Marti konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Juhtúrós sztrapacska Marti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 582 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1161 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 582 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 1161 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, és finom lyukú reszelőn megreszeljük. Szűrőbe tesszük, és hagyjuk jól lecsöpögni.
  2. Egy keverőtálban a lecsöpögtetett krumplit alaposan kikeverjük kb. 6 evőkanál liszttel, pici vízzel, sóval és egy tojással.
  3. A szalonnát felkockázzuk, egy nagy lábasban kiolvasztjuk a zsírját, és az aranysárgára pirult kockákat kiszedjük egy kis tálkába. A forró zsírba belekanalazzuk a tejfölt, összeforraljuk, félretesszük.
  4. Egy fazékban enyhén sózott vizet forralunk, és kiskanállal beleszaggatjuk a tésztát. Lyukas főzőkanállal nagyon óvatosan alul megmozgatjuk a nokedliket, nehogy leragadjanak. Picit forraljuk, majd lassú tűzön addig főzzük, míg az összes galuska fel nem jött a felszínre. Pár percig még hagyjuk így párolódni,majd szűrőkanállal kiszedjük őket, és belekeverjük a tejfölös zsírba.
  5. Legvégén hozzáadunk 4 ek juhtúrót, és fakanallal lazankevergetve összeforraljuk az egészet.
  6. A szalonnapörccel, előmelegített tányéron, jó forrón tálaljuk. Ízlés szerint megborsozzuk a tetejét, adhatunk rá friss kaprot is.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 283
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 37487
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 04.

Ajánló

 A sóval óvatosan bánjunk, lévén a szalonna is és a juhtúró is igen sós! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Juhtúrós sztrapacska Marti konyhájából
Marti48 317 recept

Vendégjárás után maradt ragulevesem utóételeként készítettem, Anyukám receptje alapján. Nagyon szerettem gyerekkoromban is ezt a jóóó "tocsogós", laktató ételt. Nekem ez a "haluskas" valtozat  az "igazi", es nem a "nokedlis" - ez utobbi plane nem, ha nem krumplis tesztabol keszült. Valoszinüleg a sztrapacska is olyan etel, melynek szamtalan "igazi" valtozata van...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...