r
Nosalty Logó

Juhtúrós puliszka Haidy módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Haidy
Juhtúrós puliszka Haidy módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 955 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 7644 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1013.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    849 micro
Összesen 955 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191 g

Zsír

  • Összesen
    586.6 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    197 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8105.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1166 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    734 mg
  • Foszfor
    2299 mg
  • Nátrium
    3751 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2498 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    881 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    812 micro
  • α-karotin
    315 micro
  • β-karotin
    614 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6791 micro
Összesen 7644 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát levágjuk a bőréről, felkockázzuk ki, hogy szereti, én kb. fél centis kockákra vágom, lepirítjuk, van, aki üvegesen szereti, én jó ropogósra pirítom.
  2. A vizet egy teáskanál sóval föltesszük forrni, amint forr a víz, levesszük a lángot takarékra, és lassú tűzön elkezdjük lassan beleszórni a kukoricadarát. Ezt folyamatos kevergetés mellet kell csinálni, hogy a dara ne csomósodjon össze. Azért használok 2 l vizet, mert én nem szeretem túl keményen a puliszkát, ez a víz mennyiség pont jó a ½ kg darához. Amint készen van, levesszük a tűzről, és félretesszük, közben 2 kanállal kimerünk az olvadt szalonna zsírjából, és ezzel kikenjük a jénait, a maradék szalonnát leszűrjük a zsírjából, és félretesszük.
  3. Elkezdjük rétegezni, először a jénai aljára puliszka kerül, elterítjük szép egyenletesen, majd nagy lukú reszelővel jöhet a juhtúró, utána tejföl, majd a leszűrt szalonnadarabok. A következő sort ugyanígy, és végül puliszka jön, a tetejét majd lezárjuk a lereszelt trappista sajttal.
  4. Betesszük a sütőbe 150 fokra 20 percig sülni, és kész.
  5. Fogyasszátok egészséggel, és jó étvágyat hozzá.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7230
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel én Erdélyben születtem, ezért nem volt nehéz kitanulnom ezt a receptet, bár én egy kicsit átformáltam a családom ízlésére, de nagyon remélem, nektek is ízleni fog.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...