Juharszirupos sajttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 30% Zsír
A krémhez
-
31g krémsajt78 kcal
-
9g juharszirup23 kcal
-
15g habtejszín44 kcal
-
2g porcukor7 kcal
A tésztához
Összesen
280
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 30% Zsír
A krémhez
-
250g krémsajt625 kcal
-
70g juharszirup182 kcal
-
120g habtejszín350 kcal
-
14g porcukor54 kcal
A tésztához
Összesen
2231
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 30% Zsír
A krémhez
-
37.7g krémsajt94 kcal
-
10.5g juharszirup27 kcal
-
18.1g habtejszín53 kcal
-
2.1g porcukor8 kcal
A tésztához
Összesen
335
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Mangán
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 91 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 13.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
280
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Mangán
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 27.3 g
Zsír
-
Összesen 143 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 727.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 445 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 206 g
-
Cukor 115 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 107 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 677 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 664 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 151 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
2231
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Mangán
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 109.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
335
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A krémhez
- Először elkészítjük a kekszes alapot, mert az addig kihűl, amíg a krém elkészül. Aprítóba tesszük a kekszet és alaposan összedaráljuk, hozzáadjuk a cukrot és vajat, és egyenletesen elkevertetjük az apírtóval. Egy pite tál vagy egy csatos tortaforma alját és oldalát kikenjük vele, és lelapítgatjuk, hogy összeragadjon. (Kb. a tortaforma feléig fog felérni a darás állagú tészta.) 10 perc alatt 180 fokos sütőben megsütjük, kivesszük, és hagyjuk hűlni.
- A sajtkrémet egy nagy tálban felverjük habverővel, ez kb. 2-3 perc elektromos habverő nagyobb fokozatán, majd hozzáadjuk a juharszirupot, és újabb 2 perc alatt átkeverjük az egészet. Kicsit hígabb, édeskés állagú lesz.
- A tejszínt felverjük a porcukorral, és beleforgatjuk a sajtkrémbe. (Ha azt akarjuk, hogy semmiképp ne essen össze, akkor először csak a felét tegyük bele, keverjük el, majd a második felét már csak óvatosan adjuk hozzá.)
- A sajtkrémet betöltjük a tortaformába, és egy éjszakát hagyjuk pihenni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 111
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5130
- Feltöltés dátuma: 2012. december 09.
Ajánló
Ha nincs szirup, mézzel pótolhatjuk. Akár kevesebb kekszből is elkészíthető, ha nem ragaszkodunk ahhoz, hogy a torta szélén is legyen belőle.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Kedvenc édességeim egyike a sajttorta. Ez egy nagyon könnyű változat, aki a New York cheesecake-hez szokott az meg fog lepődni, mert a tejszínhab miatt gyakorlatilag szétolvad a szájban olyan habkönnyű. Kezdő szakácsok is bevállalhatják.