Ír pogácsa csomó
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
416
kcal
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1658
kcal
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1053.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 404 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 38.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
416
kcal
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.1 g
Zsír
-
Összesen 48.1 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4214.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 1112 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 351 mg
-
Foszfor 1618 mg
-
Nátrium 1032 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 258.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 155.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
1658
kcal
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 631.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 243 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 23.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
248
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy gáztepsit vajjal vékonyan kikenünk.
- A burgonyát áttörhetjük. Én a tenyeremben morzsoltam össze, így kicsit darabos maradt, de számomra nem zavaró. Igaz, én szeretem a rusztikus ételeket.
- A lisztet, sütőport, burgonyát és vajat összegyúrjuk.
- Kanalanként adjuk hozzá a tejet. Ha túl ragacsos, adhatunk hozzá még lisztet.
- Nyolc részre osztjuk. Legegyszerűbb, ha felezzük, a felét felezzük, és a negyedet is felezzük. Így nagyjából egyformák lesznek.
- Egy arasznyi hosszú hurkákká formázzuk a darabokat, és csomóba kötjük. Tejjel megkenjük a tetejüket, és megszórjuk magokkal. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3938
- Feltöltés dátuma: 2014. június 25.
Ajánló
Puha kívül-belül.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az írek szerint pogácsa, mi inkább zsemlének neveznénk, de a lényeg, finom! Sajttal is megszórhatjuk tetejét vagy bármi mással, ami szem-szánk ingere.