r
Nosalty Logó

Húsvéti sárgatúró 2.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
pamelie
Húsvéti sárgatúró 2.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

463
Kalória
34.6g
Fehérje
14.5g
Szénhidrátok
25.4g
Zsír
158.7g
Víz
771.6g
Koleszterin
90.9mg
Rost
13.7g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 463 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3238 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1386.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    158.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 463 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.5 g

Zsír

  • Összesen
    178.1 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    5401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9705.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    446 mg
  • Kálcium
    3101 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    2876 mg
  • Nátrium
    3062 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.4 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    1110.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2323 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1191 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    683 micro
  • Kolin:
    4266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7305 micro
Összesen 3238 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat felütjük, minden hozzávalót beleteszünk, és alaposan összekavarjuk.
  2. A tejet teflonlábasban (ha nem teflon, akkor ki kell zsírozni!) majdnem felforraljuk, mielőtt gyöngyözni kezdene, a tojást lassan adagolva belekavarjuk. Innentől egy pillanatra sem szabad magára hagyni, folyamatosan keverni kell. Pár perc után úgy néz ki, mint egy nagy fazék rántotta, ez nem baj, ilyennek kell lenni. Addig kavarjuk, míg a tej kifehéredik, csak a fehér savó marad.
  3. Tiszta kendőn át leszűrjük, a kendőbe bekötjük, és felakasztjuk csepegni. Ha szeretjük a mazsolát, egy jó maréknyit tegyünk a tojásba, mielőtt beleöntjük a tejbe, isteni íze lesz tőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc

A nyírségben enélkül az étel nélkül elképzelhetetlen a húsvét. Általában szombaton készül, a foszlós házi kaláccsal és a házi sonkával együtt, és addig egyiket sem lehet megkóstolni (fővesztés terhe mellett), amíg másnap reggel a misét meg nem szentelik. Utána viszont (fővesztés terhe mellett) kötelező belőle enni:). Igazi tojástemető, de mivel az év többi napján soha nem kerül elő, így évente egyszer ki lehet bírni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fügeleveles panna cotta

A panna cotta sokkal bonyolultabb édességnek mutatja magát, mint amilyen valójában. Azon kívül pedig, hogy végtelenül egyszerű, kényünk-kedvünk szerint alakíthatjuk az ízesítését: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!