r
Nosalty Logó

Hummusz toasttal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hobbychef
Hummusz toasttal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

502
Kalória
22.5g
Fehérje
76.2g
Szénhidrátok
13.5g
Zsír
218.5g
Víz
-
Koleszterin
13g
Rost
12.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 502 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1507 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    218.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 502 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2335.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    655.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1525 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    654 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 1507 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    246 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

  1. A csicseriborsót beáztatjuk, 2 napra a hűtőbe tesszük. (A csicseriborsó még a babnál is nehezebben adja meg magát, sokáig kell főzni. Ezzel a hosszú áztatással lehet valamit rövidíteni a főzési időn.)
  2. A főzés napján feltesszük a csicserit főni. Közben a szezámmagot egy kicsit megpörköljük. A fokhagymát, chilit aprítjuk.
  3. Amikor a csicseriborsó már puha, egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a szezámmagot, a petrezselymet, a fűszereket, öntünk bele olívaolajat és egy keveset a főzővízből. Egy botmixerrel pépesítjük.
  4. A pépet áttesszük egy másik tálba, s belekavarjuk a fokhagymát és a chilit.
  5. A kockára vágott paradicsomot és a dekorációs chilit is hozzávágjuk és hozzákeverjük, majd pakolunk bőségesen a pirított toastokra, melyekre előzőleg olívaolajat locsolunk. (Autentikusabb lett volna pitával fogyasztani, van is a hűtőben, de nem akartam most ezzel babrálni. Majd legközelebb.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 90 perc

A hummusz az arabok, de főleg a marokkóiak kedvenc étele. A hummusz vagy humusz csicseriborsót jelent (Humusz-bi-tahin). Fogyasztják előételként, köretként vagy csak magában főételként. Ma én is így tettem. Észak-Afrikában, a Közel-Keleten jártamban én is gyakran fogyasztottam. Bevallom őszintén, amikor először találkoztam vele Szíriában, fogalmam sem volt, hogy mit eszem. Természetesen - mint minden ételnek -ennek is számos variációja létezik. Jöjjön most az én verzióm.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Növényi vaj

Egy tejfehérje érzékeny vagy vegán sokszor álmodozik a vajról. Akár pirítóson, akár főzéshez vagy sütéshez elengedhetetlen. Ha most mással próbálkoznál, mint a bolti margarin, akkor ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

4 növény, amit sose ültess magaságyásba

A magaságyás kiépítése több szempontból is előnyös, többek között azért, mert bárhol kialakíthatod, jobb lesz a terméshozam és a minőség, idősek számára pedig kimondottan előnyös, hogy kíméli a térdet és a derekat. Azonban fontos tudni arról, hogy nem minden növényt érdemes magaságyásba költöztetni.

6 tipp, hogy húsvétkor se álljon le a fogyás

Ha a húsvéti időszakra sem szeretnéd felfüggeszteni a diétádat, de nem óhajtasz lemondani a finom fogásokról, akkor mutatunk pár tippet, hogy még az ünnep alatt is olvadjanak rólad a kilók, vagy legalábbis ne gyarapodjon a súlyod.

Top Receptek

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!