r
Nosalty Logó

Hortobágyi aprópecsenye

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marcsisef
Hortobágyi aprópecsenye
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

747
Kalória
33.2g
Fehérje
7.8g
Szénhidrátok
63.8g
Zsír
125.7g
Víz
122.5g
Koleszterin
1.1g
Rost
1.9g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 747 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2988 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1110.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    731 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    125.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 747 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.7 g

Zsír

  • Összesen
    255.1 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4442 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1107 mg
  • Nátrium
    2923 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    503 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    350 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1048 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 2988 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 262 kcal

Elkészítés

  1. Az apróra vágott szalonnából pörcöt sütünk. Rádobjuk a szintén apróra vágott vöröshagymát, és megpirítjuk.
  2. A sertéshúst tokányra metéljük, majd a szalonnás, hagymás zsiradékban a húst fehéredésig pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a lecsót. Ízesítjük fokhagymával, megszórjuk őrölt paprikával. Mehet bele a felkarikázott kolbász (ha kellsózzuk).
  4. Többször kevergetve készre pároljuk. Ha szükséges (akár többször is), kevés vizet öntünk rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

Tapasztaltabbak bográcsban is készíthetik úgy, hogy a tarhonyát belefőzik. Akkor a pirított tarhonyát a háromnegyedre főtt húshoz adják, hogy együtt készüljön el.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!