adag
Előkészítés
perc
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
4g kesudió23 kcal
-
15g bazsalikom3 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
4g olívaolaj31 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
58
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
50g kesudió277 kcal
-
180g bazsalikom41 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
8g só0 kcal
Összesen
710
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
17.1g kesudió95 kcal
-
61.5g bazsalikom14 kcal
-
4.1g fokhagyma6 kcal
-
14.5g olívaolaj128 kcal
-
2.7g só0 kcal
Összesen
243
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 348.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 260 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 14.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 471 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 849 micro
Összesen
58
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 65.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4184.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 359 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 264 mg
-
Foszfor 414 mg
-
Nátrium 3117 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 174.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 475 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 789 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5656 micro
-
β-crypt 83 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10183 micro
Összesen
710
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1430.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 1065 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 270 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1934 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3481 micro
Összesen
243
kcal
Hozzávalók
-
5 dkg kesudió
-
3 csokor bazsalikom
-
4 gerezd fokhagyma
-
0.5 dl olívaolaj
-
2 kávéskanál só
Elkészítés
- A bazsalikomot megmossuk, lecsepegtetjük.
- A kesudiót egy serpenyőben pár perc alatt folyamatosan rázogatva megpirítjuk.
- A megtisztított fokhagymát a pirított kesudióval, bazsalikommal, durva tengeri sóval aprítógépbe tesszük, és az extra szűz olívaolaj folyamatos hozzáadása mellett krémesre aprítjuk.
- A kész pesztót tiszta csavaros üvegbe tesszük, és a hűtőben tároljuk. 2-3 hétig felhasználható.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 173
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 47
- Össznézettség: 59412
- Feltöltés dátuma: 2016. május 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
i_3_14
23 recept
Imádjuk a friss bazsalikom ízét, a pesztót is. A bolti változatot az adalékanyagok mellett a fenyőmag miatt is mellőzzük, mert párom allergiás rá. Így született a házi pesztó, melyet különböző ételek ízesítésére használok, ugyanakkor imádom a friss tésztán egy kevés parmezán, tejföl és frissen őrölt bors kíséretében...