r
Nosalty Logó

Házi csirkemájkrém

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
bettyyym
Házi csirkemájkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1454 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1197.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    601 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3290 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 146 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    3450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11975.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    549 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    95 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    3165 mg
  • Nátrium
    7533 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1616.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32977 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    166 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    98 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6009 micro
  • Kolin:
    1984 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32900 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    765 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    400 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 1454 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1428 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    17 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat félbevágjuk, majd felszeleteljük (ne vékonyan, kb. fél cm-es szeletek legyenek). Egy lábasban lassú-közepes lángon fonnyasszuk meg a zsírban, tetővel lefedve kb. 15 percig.
  2. Közben megtisztítjuk a májat. Vágjuk le a zsíros-inas részeket, kb. 4-5 darabba vágjuk. (Minél nagyobb darabokban sül, annál puhább marad a belseje, annál krémesebb lesz a májkrém.)
  3. Adjuk a májat és a zsályaleveleket a zsíros hagymához, nagy lángon pirítsuk le, majd lassú-közepes tűzön pároljuk fedő alatt kb. 5 percig. Ritkán kavarjuk át.
  4. Adjuk hozzá a többi fűszert a só kivételével és vizet. Pároljuk nagyon lassú tűzön, néhányszor átforgatva, kb. 15-20 percig, amíg a legnagyobb máj átvágva már nem véres. Ha kész, vegyük le a tűzről.
  5. ·Érdemes kb. 1 órát hűlni hagyni a lábasban, utána vegyük ki belőle a friss zsályaleveleket, és az egész keveréket öntsük át egy magasfalú edénybe. Adjuk hozzá a sót (a só mennyisége részben ízlés kérdése, melegen kóstolva inkább kicsit sósabb legyen, mint sótlan), és botmixerrel pürésítsük simára. Kóstoljuk meg, és ízesítsük kedvünkre. Ha nem elég krémes, adjuk még hozzá egy kis vizet. Utána botmixerrel gyorsan keverjük át.
  6. A keverék ilyenkor még langyos, könnyen kezelhető. Szedjük ízlés szerint kisebb befőttesüvegbe vagy zárható műanyag dobozba, hűtsük ki. Utána fedjük be vékony (kb. fél cm-es) kacsazsírréteggel, és így tegyük hűtőbe. (A tetején lévő zsír nem csak az eltarthatóságát növeli, de a májkrém természetes elszíneződését is meggátolja.)
  7. A májkrém kb. egy hétig eltartható a hűtőben. Ha nem szeretnétek azonnal elfogyasztani, főzés és kihűlés után műanyag tárolóedénybe téve fagyasztható.
  8. Tipp: Ha olaszos ízvilágot szeretnétek, adjatok hozzá 3 tk. friss (1 tk. szárított) bazsalikomot és 2 tk. szárított oregánót. A majorannából pedig 1 tk.-val kevesebbet tegyetek bele. Ez persze ízlés kérdése, lehet bele több fűszert is tenni.
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1524
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Házi csirkemájkrém
bettyyym 7 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...