Házi csirkemájkrém
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
bettyyym
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
146
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1454
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.7 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 345 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1197.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 316 mg
-
Nátrium 753 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 161.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3298 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 601 micro
-
Kolin: 198 mg
-
Retinol - A vitamin: 3290 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 40 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
146
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 176.7 g
Zsír
-
Összesen 49.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 3450 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11975.3 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 549 mg
-
Kálcium 324 mg
-
Vas 95 mg
-
Magnézium 272 mg
-
Foszfor 3165 mg
-
Nátrium 7533 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1616.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32977 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 166 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 227 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 18 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 98 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6009 micro
-
Kolin: 1984 mg
-
Retinol - A vitamin: 32900 micro
-
α-karotin 110 micro
-
β-karotin 765 micro
-
β-crypt 113 micro
-
Likopin 400 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
1454
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 519.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 327 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1432 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 1428 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 17 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
63
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A hagymákat félbevágjuk, majd felszeleteljük (ne vékonyan, kb. fél cm-es szeletek legyenek). Egy lábasban lassú-közepes lángon fonnyasszuk meg a zsírban, tetővel lefedve kb. 15 percig.
- Közben megtisztítjuk a májat. Vágjuk le a zsíros-inas részeket, kb. 4-5 darabba vágjuk. (Minél nagyobb darabokban sül, annál puhább marad a belseje, annál krémesebb lesz a májkrém.)
- Adjuk a májat és a zsályaleveleket a zsíros hagymához, nagy lángon pirítsuk le, majd lassú-közepes tűzön pároljuk fedő alatt kb. 5 percig. Ritkán kavarjuk át.
- Adjuk hozzá a többi fűszert a só kivételével és vizet. Pároljuk nagyon lassú tűzön, néhányszor átforgatva, kb. 15-20 percig, amíg a legnagyobb máj átvágva már nem véres. Ha kész, vegyük le a tűzről.
- ·Érdemes kb. 1 órát hűlni hagyni a lábasban, utána vegyük ki belőle a friss zsályaleveleket, és az egész keveréket öntsük át egy magasfalú edénybe. Adjuk hozzá a sót (a só mennyisége részben ízlés kérdése, melegen kóstolva inkább kicsit sósabb legyen, mint sótlan), és botmixerrel pürésítsük simára. Kóstoljuk meg, és ízesítsük kedvünkre. Ha nem elég krémes, adjuk még hozzá egy kis vizet. Utána botmixerrel gyorsan keverjük át.
- A keverék ilyenkor még langyos, könnyen kezelhető. Szedjük ízlés szerint kisebb befőttesüvegbe vagy zárható műanyag dobozba, hűtsük ki. Utána fedjük be vékony (kb. fél cm-es) kacsazsírréteggel, és így tegyük hűtőbe. (A tetején lévő zsír nem csak az eltarthatóságát növeli, de a májkrém természetes elszíneződését is meggátolja.)
- A májkrém kb. egy hétig eltartható a hűtőben. Ha nem szeretnétek azonnal elfogyasztani, főzés és kihűlés után műanyag tárolóedénybe téve fagyasztható.
- Tipp: Ha olaszos ízvilágot szeretnétek, adjatok hozzá 3 tk. friss (1 tk. szárított) bazsalikomot és 2 tk. szárított oregánót. A majorannából pedig 1 tk.-val kevesebbet tegyetek bele. Ez persze ízlés kérdése, lehet bele több fűszert is tenni.
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 1544
- Feltöltés dátuma: 2021. május 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
bettyyym
7 recept