Hátszínsteak
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
200g marha hátszín428 kcal
-
25g teavaj179 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35 kcal
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
800g marha hátszín1712 kcal
-
100g teavaj717 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
87.3g marha hátszín187 kcal
-
10.9g teavaj78 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.1 g
Zsír
-
Összesen 52.8 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 623.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 368 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 133.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 160.2 g
Zsír
-
Összesen 211.4 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 839 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2493.4 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 1472 mg
-
Nátrium 419 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 535.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 684 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 684 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.5 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 58.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
-
10 dkg teavaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- Hűtőből kivett, hideghúst sütni főbenjáró bűn a tanácsokat adó sztárhentes szerint, tehát csak akkor állunk neki, amikor a hús szobahőmérsékletű.
- A serpenyőt fel kell forrósítani amennyire csak lehet, az sem baj, ha már füstöl. Ekkor öntsünk bele egy kevés olajat!
- Mindenféle pácolás, fűszerezés nélkül tegyük a húst a serpenyőbe és oldalanként 3-3 percig süssük! Egyszerre csak 1-2 szelet legyen a serpenyőben, különben a hús visszahűti.
- Miután letelt az oldalanként 3-3 perc, tegyük át a húst egy tányérra, sózzuk, borsozzuk meg, rakjunk a tetejére egy kis kocka vajat és fedjük le például egy mélytányérral!
- Pihentessük így 6-8 percig, utána tálalhatjuk. (Csak érdekesség, hogy pár nappal később véletlenül sertéstarját vettem ki a mélyhűtőből, és próbaképpen elkészítettem ugyanúgy, mint egy marha steak-et. Addig még sosem ettem annyira omlós, puha, szaftos tarját.)
- Sütés ideje: 6 perc
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 39918
- Feltöltés dátuma: 2012. április 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Imádom a steak-et, de magamnak ritkán készítek. Korábbi próbálkozásaim nem voltak rosszak, de nem is voltam elájulva tőlük. Pár napja kiderült, hogy alapanyag és elkészítési mód problémák is voltak. A Vámház krt-on a csarnokban van egy hentes, akiről rengeteget lehet hallani, olvasni. Bár interjúkban vissza szokta utasítani a sztárhentes kifejezést, de szerintem akkor is az. Hozzá mentem, hátszínt kértem, mondtam neki, hogy steak-et szeretnék sütni. Érlelt hátszínt ajánlott, azt mondta, hogy ebből jó lesz, a pácolást felejtsem el. Ezután elmondta a teendőket és a betartandó szabályokat ahhoz, hogy jó legyen a végeredmény. Hááát, igaza volt... Mikor mondtam neki, hogy már vettem steak fűszerkeveréket, szinte felháborodott, hogy a húst a hús ízéért esszük, nem pedig azért, hogy mindenféle keverékkel elrontsuk. Ismét bizonyítékot nyert az az állítás, hogy a jó hentessel kezdődik minden.