r
Nosalty Logó

Hátszínsteak

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hátszínsteak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 642 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2570 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 642 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.2 g

Zsír

  • Összesen
    211.4 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    839 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2493.4 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1472 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    684 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2570 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hűtőből kivett, hideghúst sütni főbenjáró bűn a tanácsokat adó sztárhentes szerint, tehát csak akkor állunk neki, amikor a hús szobahőmérsékletű.
  2. A serpenyőt fel kell forrósítani amennyire csak lehet, az sem baj, ha már füstöl. Ekkor öntsünk bele egy kevés olajat!
  3. Mindenféle pácolás, fűszerezés nélkül tegyük a húst a serpenyőbe és oldalanként 3-3 percig süssük! Egyszerre csak 1-2 szelet legyen a serpenyőben, különben a hús visszahűti.
  4. Miután letelt az oldalanként 3-3 perc, tegyük át a húst egy tányérra, sózzuk, borsozzuk meg, rakjunk a tetejére egy kis kocka vajat és fedjük le például egy mélytányérral!
  5. Pihentessük így 6-8 percig, utána tálalhatjuk. (Csak érdekesség, hogy pár nappal később véletlenül sertéstarját vettem ki a mélyhűtőből, és próbaképpen elkészítettem ugyanúgy, mint egy marha steak-et. Addig még sosem ettem annyira omlós, puha, szaftos tarját.)
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 39891
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a steak-et, de magamnak ritkán készítek. Korábbi próbálkozásaim nem voltak rosszak, de nem is voltam elájulva tőlük. Pár napja kiderült, hogy alapanyag és elkészítési mód problémák is voltak. A Vámház krt-on a csarnokban van egy hentes, akiről rengeteget lehet hallani, olvasni. Bár interjúkban vissza szokta utasítani a sztárhentes kifejezést, de szerintem akkor is az. Hozzá mentem, hátszínt kértem, mondtam neki, hogy steak-et szeretnék sütni. Érlelt hátszínt ajánlott, azt mondta, hogy ebből jó lesz, a pácolást felejtsem el. Ezután elmondta a teendőket és a betartandó szabályokat ahhoz, hogy jó legyen a végeredmény. Hááát, igaza volt... Mikor mondtam neki, hogy már vettem steak fűszerkeveréket, szinte felháborodott, hogy a húst a hús ízéért esszük, nem pedig azért, hogy mindenféle keverékkel elrontsuk. Ismét bizonyítékot nyert az az állítás, hogy a jó hentessel kezdődik minden.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...