r
Nosalty Logó

Harcsafilé fokhagymás raguval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mártika és Feri
Harcsafilé fokhagymás raguval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 270 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1077 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 270 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    90.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1106 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    372 micro
  • K vitamin:
    755 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    2723 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2626 micro
Összesen 1077 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    372 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    351 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A harcsaszeleteket megsózzuk, lisztbe mártva forró olajban kisütjük.
  2. Kevés olajban megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, a kis kockákra vágott paradicsomot és a finomra vágott petrezselymet. Majd ezzel a raguval leöntjük a sült halat.
  3. Vajas-petrezselymes burgonyával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 30801
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 09.

Ajánló

Tiszalökön és környékén a folyami harcsát a "régi háziasszonyok" hasonló recept szerint is készítették.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Harcsafilé fokhagymás raguval
Mártika és Feri 107 recept

Érdekesség: Magyar sültharcsa-rekord  A negyven kilós halból több, mint százan laktak jól 2005-ben Tiszalökön a halsütő fesztiválon. Az óriás tiszalöki harcsa jelenleg Magyarország legnagyobb egyben megsütött édesvízi hala. „Direkt a harcsának készült egy tepsi. A mérete egy méter nyolcvan centiméter, a harcsa pedig egy méter hetven centi volt.” A tepsi egyébként tizenöt és fél kilót nyomott, a megtisztított, fűszerezett hal súlya pedig majdnem elérte a 35 kilogrammot. Az óriás halat a helyi kenyérgyárban sütötték meg.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...