Harcsafilé fokhagymás raguval
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Mártika és Feri
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
125g hal72 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
270
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
500g hal288 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1077
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
68.2g hal39 kcal
-
11.6g napraforgó olaj103 kcal
-
13.6g paradicsom2 kcal
-
6.1g petrezselyem2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
147
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 92.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 189 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 681 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 656 micro
Összesen
270
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 62.6 g
Zsír
-
Összesen 90.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1106 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 564 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 369.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 231 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 372 micro
-
K vitamin: 755 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 155 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 2723 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 2626 micro
Összesen
1077
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 50.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 372 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 351 micro
-
Lut-zea 358 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
-
1 dl napraforgó olaj
-
10 dkg paradicsom
-
1 csokor petrezselyem
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A harcsaszeleteket megsózzuk, lisztbe mártva forró olajban kisütjük.
- Kevés olajban megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, a kis kockákra vágott paradicsomot és a finomra vágott petrezselymet. Majd ezzel a raguval leöntjük a sült halat.
- Vajas-petrezselymes burgonyával tálaljuk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 182
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 30801
- Feltöltés dátuma: 2009. március 09.
Ajánló
Tiszalökön és környékén a folyami harcsát a "régi háziasszonyok" hasonló recept szerint is készítették.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Mártika és Feri
107 recept
Érdekesség: Magyar sültharcsa-rekord A negyven kilós halból több, mint százan laktak jól 2005-ben Tiszalökön a halsütő fesztiválon. Az óriás tiszalöki harcsa jelenleg Magyarország legnagyobb egyben megsütött édesvízi hala. „Direkt a harcsának készült egy tepsi. A mérete egy méter nyolcvan centiméter, a harcsa pedig egy méter hetven centi volt.” A tepsi egyébként tizenöt és fél kilót nyomott, a megtisztított, fűszerezett hal súlya pedig majdnem elérte a 35 kilogrammot. Az óriás halat a helyi kenyérgyárban sütötték meg.