r
Nosalty Logó

Hagymás sült krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hagymás sült krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 49% Zsír
Összesen 710 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 49% Zsír
Összesen 2837 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 49% Zsír
Összesen 425 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 710 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    289.1 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1835.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    688 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    105 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 2837 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 425 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és szeletekre vagy kockákra vágjuk (ki ahogy szereti).
  2. Forró olajba megsütjük.
  3. Mialatt sül a krumplink, egy másik edénybe pici vajon megdinszteljük a fokhagymát. Ez 1-2 perc, tovább nem szabad sütni, mert keserű lesz! Vöröshagymát egy picit tovább süssük, annyira, hogy szép aranybarna legyen.
  4. Ha megsült a krumplink, egyből mehet a hagymás edénybe, és az egészet összekeverjük.
  5. Ízlés szerint sózzuk, vagy fűszersózzuk.
  6. Tálaláskor lehet rá sajtot reszelni vagy tejfölt rakni, vagy akár mindkettőt.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 11866
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 22.

Ajánló

Bármilyen húshoz, sültekhez vagy csak magában is nagyon laktató!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túl sok itthon a krumpli, és nagyon éhes voltam. Viszont nem akartam a konyhában egész nap robotolni, és ez az egyszerű étel pikk-pakk kész van! Bárhogy fokozhatjuk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...