Hagymás rukkolás lepény
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
ZilkaZil
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
111 kcal
-
27g kukoricaliszt97 kcal
-
7g lenmag36 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
1g só0 kcal
-
13g víz0 kcal
A feltéthez
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
20g rukkola5 kcal
-
33g tej19 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
1g só0 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
Összesen
935
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
332 kcal
-
80g kukoricaliszt290 kcal
-
20g lenmag107 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
4g só0 kcal
-
40g víz0 kcal
A feltéthez
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
60g rukkola15 kcal
-
100g tej56 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
4g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
150g füstölt sajt492 kcal
Összesen
2797
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
27 kcal
-
6.5g kukoricaliszt24 kcal
-
1.6g lenmag9 kcal
-
9.7g vaj70 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
3.2g víz0 kcal
A feltéthez
-
21.9g vöröshagyma8 kcal
-
4.9g rukkola1 kcal
-
8.1g tej5 kcal
-
12.2g főzőtejszín16 kcal
-
1.9g olívaolaj17 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
8.9g tojás11 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
12.2g füstölt sajt40 kcal
Összesen
228
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 26.1 g
Zsír
-
Összesen 67.6 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 224 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1895.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 236 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 367 mg
-
Nátrium 1145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 183.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 398 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 368 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 362 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 995 micro
Összesen
935
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 78.2 g
Zsír
-
Összesen 202.8 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 671 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5687.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 708 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 352 mg
-
Foszfor 1102 mg
-
Nátrium 3434 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 179.4 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 549.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1193 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 333 micro
-
Kolin: 413 mg
-
Retinol - A vitamin: 1103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1086 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2985 micro
Összesen
2797
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 461.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 279 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 242 micro
Összesen
228
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
8 dkg kukoricaliszt
-
12 dkg vaj
-
1 kávéskanál só
-
5 evőkanál víz
A feltéthez
-
3 közepes db vöröshagyma
-
60 g rukkola
-
1 dl tej
-
1.5 dl főzőtejszín
-
3 ek olívaolaj
-
1 kávéskanál só
-
2 db tojás
-
2 csipet kakukkfű
-
15 dkg füstölt sajt
Elkészítés
A tésztához
- Tészta elkészítése:
- Összekeverjük a liszteket a sóval. A lenmagőrleményt összekeverjük a vízzel, és állni hagyjuk. A fagyos vajat a liszthez reszeljük nagylyukú reszelőn, kisséösszemorzsoljuk. Hozzáöntjük a lenmagot, és gyorsan tésztává gyúrjuk. (Ha kell, adhatunk még hozzá egy kevés vizet.)
- Fóliába csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk úgy, hogy a sütőedénybe helyezve a peremét is be tudjuk fedni. Sütőbabbal elősütjük, majd félretesszük.
- Feltét elkészítése:
- A hagymát felkarikázzuk, majd az olívaolajon megdinszteljük a kakukkfűvel. A félig megsült tésztára szedjük, rátesszük a rukkolát.
- A tejet, tejszínt, tojást, sót, nagylyukú reszelőn lereszelt füstölt sajtotelkeverjük, majd a lepény tetejére öntjük.
- Közepes lángon kb. 40 percig sütjük, amíg a tejes massza szépen megszilárdul.
- Langyosra hűtve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x22x6
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3712
- Feltöltés dátuma: 2013. november 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
ZilkaZil
127 recept
Az őrölt lenmag amellett, hogy nagyon egészséges, kiváló kötőanyagként szolgál a tésztában, és nagyon finom diós ízt ad ehhez a megint csak rém egyszerű ételhez. Érdemes fehér hagymával vagy nem túl erős vöröshagymával készíteni, de a makói, csípősebb fajtával is finom.