r
Nosalty Logó

Hagymás rukkolás lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ZilkaZil
Hagymás rukkolás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 935 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 2797 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 228 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1895.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    1145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 935 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    202.8 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5687.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    708 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    1102 mg
  • Nátrium
    3434 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1193 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1086 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2985 micro
Összesen 2797 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. Összekeverjük a liszteket a sóval. A lenmagőrleményt összekeverjük a vízzel, és állni hagyjuk. A fagyos vajat a liszthez reszeljük nagylyukú reszelőn, kisséösszemorzsoljuk. Hozzáöntjük a lenmagot, és gyorsan tésztává gyúrjuk. (Ha kell, adhatunk még hozzá egy kevés vizet.)
  3. Fóliába csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk úgy, hogy a sütőedénybe helyezve a peremét is be tudjuk fedni. Sütőbabbal elősütjük, majd félretesszük.
  4. Feltét elkészítése:
  5. A hagymát felkarikázzuk, majd az olívaolajon megdinszteljük a kakukkfűvel. A félig megsült tésztára szedjük, rátesszük a rukkolát.
  6. A tejet, tejszínt, tojást, sót, nagylyukú reszelőn lereszelt füstölt sajtotelkeverjük, majd a lepény tetejére öntjük.
  7. Közepes lángon kb. 40 percig sütjük, amíg a tejes massza szépen megszilárdul.
  8. Langyosra hűtve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x22x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3709
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás rukkolás lepény
ZilkaZil 127 recept

Az őrölt lenmag amellett, hogy nagyon egészséges, kiváló kötőanyagként szolgál a tésztában, és nagyon finom diós ízt ad ehhez a megint csak rém egyszerű ételhez. Érdemes fehér hagymával vagy nem túl erős vöröshagymával készíteni, de a makói, csípősebb fajtával is finom.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...