r
Nosalty Logó

Hagymás rozsos-bagett

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Hagymás rozsos-bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1070 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 4282 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2205.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    1089 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 1070 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.1 g

Zsír

  • Összesen
    73.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8820.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    565 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    895 mg
  • Foszfor
    2674 mg
  • Nátrium
    4354 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    815.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    98 mg

VÍZ

  • Összesen
    1171.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    782 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1339 micro
Összesen 4282 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Este a vizet megmelegítjük, elkeverjük benne a friss élesztőt.
  2. Egy mély tálban a rozslisztet átszitáljuk, és hozzákeverjük az élesztős vizet. (Annyi vízzel pótoljuk, ha szükséges, hogy nagyon sűrűn folyó masszát kapjunk végeredményként.)
  3. Megszórjuk egy kis liszttel, és letakarva egész éjszakára állni hagyjuk.
  4. Reggel átszitáljuk a fehér lisztet, hozzáadjuk a sót, köményt (egyéb fűszert, ha valaki úgy kívánja), a magokat, majd az egészet beleborítjuk a rozslisztes masszába és az olívaolajjal együtt jól meggyúrjuk.
  5. Letakarva kelesztjük kb. 1 órán át.
  6. Amíg kel a tészta, a hagymákat apróra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
  7. A megkelt tésztába beledolgozzuk a hagymát, kb. 4 egyforma darabra vágjuk és henger alakú bagetteket formálunk belőle.
  8. A bagetteket jól meglisztezve tepsibe fektetjük, tetejüket bevagdaljuk, letakarva ismét kelesztjük kb. fél - háromnegyed órát.
  9. A megkelt bagetteket megsütjük. Akkor kész a tészta, ha az alján megütögetve kongó hangot hallat.
  10. A tetejét ízlés szerint meg lehet pirítani.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5415
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 21.

Ajánló

Langyosan egy kis vajjal, paprikával, paradicsommal, jóféle sajttal szuper.

Receptkategóriák

A boltban, ahol vásárolni szoktunk, néha vettünk hagymás bagettet, ami ugyan nagyon finom, de az ára horror. Gondoltam megsütöm otthon, rozsliszttel, magokkal. Ebből a tésztából egyébként kenyeret szoktam sütni, egy hétig garantáltan friss, nem penészedik meg és nem morzsálódik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...