Hagymás pite
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
90g finomliszt328 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
2g só0 kcal
-
12g víz0 kcal
-
28g tojás35 kcal
A töltelékhez
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
40g sajt141 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
30g tejföl59 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1243
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
180g finomliszt655 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
4g só0 kcal
-
24g víz0 kcal
-
55g tojás69 kcal
A töltelékhez
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
80g sajt282 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2483
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
16.9g finomliszt62 kcal
-
9.4g vaj67 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
2.3g víz0 kcal
-
5.2g tojás7 kcal
A töltelékhez
-
33.9g vöröshagyma12 kcal
-
4.7g margarin34 kcal
-
4.2g petrezselyem2 kcal
-
7.5g sajt26 kcal
-
4.7g főzőtejszín6 kcal
-
5.6g tejföl11 kcal
-
5.2g tojás7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
234
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 29.3 g
Zsír
-
Összesen 86.5 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 363 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2139.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 440 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 457 mg
-
Nátrium 1109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 297.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 906 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 399 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 790 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1395 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1519 micro
Összesen
1243
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 58.7 g
Zsír
-
Összesen 173 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 726 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4279.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 880 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 915 mg
-
Nátrium 2219 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 595.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1813 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 97 micro
-
K vitamin: 797 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 246 micro
-
Kolin: 387 mg
-
Retinol - A vitamin: 1580 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2790 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3037 micro
Összesen
2483
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 402.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 209 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 262 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 286 micro
Összesen
234
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
18 dkg finomliszt
-
1 kk só
A töltelékhez
-
4 közepes fej vöröshagyma
-
0.5 dl főzőtejszín
-
3 ek tejföl
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük. (A tojást felverve adjuk a liszthez, ésegy keveset félreteszünk a tészta kenéséhez.)
- A megtisztított és vékonyan felszeletelt hagymát avajon üvegesre pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk.
- Hozzáadjuk a tejszínt, kb. 3 percig főzzük vele, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a reszelt sajtot, a tejfölt, a tojást, és beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
- A tésztát a hűtőből kivéve - attól függően, hogy két kisebb vagy egy nagyobb formában sütjük - kettő, illetve négy részre osztjuk, vagyis hogy alulra és felülre is kerüljön tészta.
- A tésztákat vékonyra kinyújtjuk, és kibéleljük vele a sütőformánkat (elég vajas a tészta, a formát külön nem szükséges vajazni).
- Előmelegített sütőben elősütjük 15 perc alatt.
- Az elősütött tésztára öntjük a tölteléket, ráborítjuk a maradék kinyújtott tésztát, oldalt lenyomkodjuk, megszurkáljuk a tetejét, tojással megkenjük, és kb. 20-25 percig sütjük, amíg aranysárga nem lesz a piténk teteje. Melegen, hidegen egyaránt finom.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 14950
- Feltöltés dátuma: 2010. július 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Kedvelem a hagymás lepényeket, pitéket, tortákat. Ennek a hagymás pitének az ötlete a "Sütés" című szakácskönyvből származik. A receptet szokás szerint a magam ízlésére formáltam. A megadott tésztamennyiség két 16-18 cm átmérőjű, vagy egy 28-32 cm átmérőjű kerek sütőformához elegendő.