r
Nosalty Logó

Hagymás-mustáros krumpli

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Hagymás-mustáros krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1177 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    958 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 196 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7090.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    740 mg
  • Nátrium
    5747 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1094 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    779 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2304 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2642 micro
Összesen 1177 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, 8 cikkre vágjuk. A hagymákat szintén megpucoljuk, hideg vízzel leöblítjük, félbevágjuk, és kb. 1 cm vastagra felszeleteljük.
  2. Az olajat elkeverjük a mustárral, sóval meg a borssal, ráöntjük a hagymával elkevert krumplira.
  3. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre borítjuk, és forrósütőbe tolva pirosra sütjük. Egyszer-kétszer keverjük meg, hogy egyenletesen piruljon.
  4. Amikor kész, megszórjuk petrezselyemmel, ha szükséges, most sózzuk. Rögtön tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11696
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 13.

Receptkategóriák

Ha csak egy tv-ben szereplő chef-et lehetne nézni, én Ina Gartent választanám. A receptek, amiket bemutat, általában néhány alapanyagból állnak, és még kezdő által is könnyen elkészíthetőek. Viszont egyszerűsége ellenére igen ízletesek és látványosak. Kicsit jobban utánanézve kiderült, hogy nem is ez a szakmaja, a Fehér Házban tanácsadóként dolgozott. Inspirációját egy franciaországi nyaralásból merítette, ahol a friss és minőségi alapanyagokat részesítik előnyben. Fogadjátok szeretettel ezt a finom receptet, amit (mint minden ételt) mosolyogva és örömmel készített a vendégeinek. Ez az egyik kedvenc időtöltése, hogy barátoknak vacsoraesteket tart.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...