r
Nosalty Logó

Hagymás melegszendvics Csenőmanó konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csenőmanó
Hagymás melegszendvics Csenőmanó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 738 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2956 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2460.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    1290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    108 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 738 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.6 g

Zsír

  • Összesen
    187.3 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    643 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9841 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    2365 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1821 mg
  • Nátrium
    5161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1604 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1573 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 2956 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    995 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megolvasztjuk a vajat egy tálban. A sajtot belereszeljük. (Könnyebb elkeverni, ha kicsik a reszelékek.) Beleütjük a tojást. Beletesszük a mustárt és megsózzuk. Összekeverjük.
  2. A hagymát megpucoljuk és felszeleteljük. Közben bekapcsoljuk a sütőt 200°C-ra.
  3. Megkenjük a kenyereket és megpakoljuk hagymával. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  4. Addig sütjük, míg aranybarna lesz. (Kb 20-30 perc.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1523
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás melegszendvics Csenőmanó konyhájából
Csenőmanó 2 recept

Ez volt a kedvenc reggelim gyerekkoromban. Ketchuppal vagy paradicsommal szoktuk fogyasztani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...