r
Nosalty Logó

Hagymás-majorannás csirke Gabystól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gabys
Hagymás-majorannás csirke Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 615 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2463 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 615 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.7 g

Zsír

  • Összesen
    204.5 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    852 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3187.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    834 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1368 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1026 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    941 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    902 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    603 micro
Összesen 2463 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Comb vagy mell esetébena bőrüket húzzuk le, mossuk meg, sózzuk, picit borsozzukteflon tepsibe tesszük.
  2. Vizes ujjunkkal alaposan bedörzsöljük mindenhol majorannával (sok legyen rajta, ne sajnáljuk).
  3. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, vékony szeletekre szeljük. Amennyire tudjuk, szétmorzsoljuk szálaira a szeleteket, és beterítjük vele a csirkét. Picit megsózzuk, megborsozzuk.
  4. A tejfölbe kevés sót teszünk, összekeverjük, és kanállal egyenletesen a tetejére kenjük.
  5. Nagyon szorosan lefedjük alufóliával, a gőz nem jöhet ki!!
  6. A sütő legmagasabb fokán 40 percig sütjük (hagyományos gáztűzhelyem van), majd mérsékeljük normál hőfokra még 10 percre.
  7. Levesszük a fóliát, kb 10 percet sütjük még.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5606
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 13.

Ajánló

Krumplipürével a legjobb szerintem, de jó a rizs vagy rizi-bizi is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itthon a családom keresztelte el macerás csirkének:) mivel az elkészítése számomra kész macera... míg szétszedegetem a hagymát zokogok, aztán tüsszögök a borstól. Kipróbáltam ezerféle praktikát, de sajnos egyik sem vált be. Egyszer olvastam, majd megnéztem a makói hagymapucoló versenyt, ahol 1 hölgy iszonyat mennyiségű hagymát pucolt meg, könnycsepp nélkül mosolyogva... nagyon irigyeltem.  A csirkének isteni illata van a majorannától, és mi ezt a változatot nagyon szeretjük. A szokásos csirke újabb variációja annak, aki szereti a majorannás ételeket és a sok hagymát. Érdemes kipróbálni, jó étvágyat. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...