Hagymás krumplipüré krémsajt szósszal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
nyihaj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
35 kcal
-
10g dió65 kcal
-
25g krémsajt63 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
575
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
500g burgonya289 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
71 kcal
-
20g dió131 kcal
-
50g krémsajt125 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
1154
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
61.7g burgonya36 kcal
-
6.2g vaj44 kcal
-
4.9g tejföl10 kcal
-
11.1g lilahagyma4 kcal
-
9 kcal
-
2.5g dió16 kcal
-
6.2g krémsajt15 kcal
-
6.2g főzőtejszín8 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
142
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 43.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 408.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 225.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 224 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 216 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
575
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 87 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 817.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 398 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 450.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 449 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 431 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 208 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
1154
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 100.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg burgonya
-
5 dkg vaj
-
2 ek tejföl
-
1 közepes db lilahagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 dkg dió
-
5 dkg krémsajt
-
50 ml főzőtejszín
-
2 szál petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
- Klasszikus módon elkészítjük a krumplipürét: a meghámozott, felkockázott krumplit sós vízben megfőzzük. A főzővizet leöntjük róla, összetörjük, majd a vajjal, tejföllel kikeverjük (a vaj és a tejföl arányát ízlés szerint változtathatjuk).
- A lilahagymát felaprítjuk, olajon megpirítjuk.
- Kisebb kerámia/szuflé formákat (mérettől függően 2-4 db) kivajazunk (óvatosabbak lisztezhetik is), alulra szétosztjuk a megpárolt hagymát, ráhalmozzuk a krumplipürét. Tetejét törött borssal, petrezselyemzölddel és vágott dióval megszórjuk.
- Forró sütőben (akár grill fokozaton) sütjük 10-15 percig.
- A mártáshoz a krémsajtot és a tejszínt összemelegítjük (nem forraljuk), ízlés szerint fűszerezzük borssal, szerecsendióval.
- Tálalás: a sült krumplipürét oldalát fellazítjuk a formától egy késsel, és egy kis tál/tányér segítségével először fejre állítva kiborítjuk, így a hagymás talppal tudjuk tányérra tenni. Sajtszósszal körbelocsolva kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6518
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 09.
Ajánló
Egyszerű, de kicsit különlegesebb köret variáció.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
nyihaj
120 recept
2010-es újságban leltem rá, pulykaszárny mellé készítettem el.