r
Nosalty Logó

Hagymás krumplipüré krémsajt szósszal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
nyihaj
Hagymás krumplipüré krémsajt szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 575 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1154 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 575 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    87 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    817.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 1154 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Klasszikus módon elkészítjük a krumplipürét: a meghámozott, felkockázott krumplit sós vízben megfőzzük. A főzővizet leöntjük róla, összetörjük, majd a vajjal, tejföllel kikeverjük (a vaj és a tejföl arányát ízlés szerint változtathatjuk).
  2. A lilahagymát felaprítjuk, olajon megpirítjuk.
  3. Kisebb kerámia/szuflé formákat (mérettől függően 2-4 db) kivajazunk (óvatosabbak lisztezhetik is), alulra szétosztjuk a megpárolt hagymát, ráhalmozzuk a krumplipürét. Tetejét törött borssal, petrezselyemzölddel és vágott dióval megszórjuk.
  4. Forró sütőben (akár grill fokozaton) sütjük 10-15 percig.
  5. A mártáshoz a krémsajtot és a tejszínt összemelegítjük (nem forraljuk), ízlés szerint fűszerezzük borssal, szerecsendióval.
  6. Tálalás: a sült krumplipürét oldalát fellazítjuk a formától egy késsel, és egy kis tál/tányér segítségével először fejre állítva kiborítjuk, így a hagymás talppal tudjuk tányérra tenni. Sajtszósszal körbelocsolva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6518
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 09.

Ajánló

Egyszerű, de kicsit különlegesebb köret variáció.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

2010-es újságban leltem rá, pulykaszárny mellé készítettem el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...