Hagyma savanyúság tartósító nélkül
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3463.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 3247 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 450.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 159 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 1254 micro
-
β-crypt 340 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 277 micro
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 45.2 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 41560.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 867 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 469 mg
-
Foszfor 1209 mg
-
Nátrium 38966 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 442.9 g
-
Cukor 270 mg
-
Élelmi rost 78 mg
VÍZ
-
Összesen 5406.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1435 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 1908 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 112 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 978 micro
-
Kolin: 258 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 336 micro
-
β-karotin 15050 micro
-
β-crypt 4075 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3324 micro
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 620.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 582 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 225 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Hozzávalók
-
3 kg vöröshagyma
-
500 ml víz
-
10 dkg só
-
10 dkg cukor
Elkészítés
- A hagymát, a paprikákat vékony csíkokra vágjuk egy olyan műanyag edénybe, amelybe majd az egészet leforrázhatjuk és amire van pontosan ráilleszthető fedőnk
- Jól összekeverjük, hogy az összeállt hagymák mind szétbomolhassanak.
- Az ecetet, vizet felfőzzük a cukorral és a sóval, kb. 5-8 percig főzzük (fővési időtől számítva), majd rögtön leforrázuk a paprikával összekevert hagymát, és gyorsan megkavarjuk, hogy hamar le is fedhessük.
- Következő napig így hagyjuk (majd néha átkavargatjuk, hogy minden hagymát érhessen a leve, ami egyre több lesz).
- Üvegekbe rakjuk, és a levét elosszuk, hogy bőven ellephesse tetején a hagymát, szalicil nélkül lekötjük-lecsavarjuk. Hűvös helyen tároljuk.
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 169
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 30705
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 10.
Ajánló
Bableveshez a legízletesebb (de ez csak személyes vélemény). Férjem - rokonaink máshoz is "pusztítják" pl. simán szalonnával. A képen való adagban csak 5 db csípős paprika került, alig érezhető, enyhén csípős ízt kap, kevésbé csípős szájúaknak ajánlom. A csípős paprika adagolásban lehet változtatni, többet is vághatunk hozzá 10 db-nál, ezt is ízlés kéri, de semmi köze a tartósságához (kipróbálva!).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Pár évvel ezelőtt kimondottan csak bableveshez fogyasztottuk, nagyon egyedi ízt kap tőle, majd valamelyik évben sógoromnak külföldre való hazautazáskor nem sikerült magával vinnie a számára készített adagot, így maradt nekünk jócskán, s férjem rájárhatott, fogyasztva bármilyen fogás mellé, ami számára a "paradicsom"... Ebből az adagból 7 db 800 ml-es üveg lett tele + 1 kisebb, ami a képen kapott főhelyet. Aki teheti, ne fém fedővel zárja le (mint a képen látható), hanem jól záró műanyagból valóval, de ha nincs más választásunk, akkor a fedő alá használjunk celofánt, másként felbontás idejéig használhatatlanná eszi majd az ecet.