r
Nosalty Logó

Hagyma savanyúság tartósító nélkül

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Hagyma savanyúság tartósító nélkül
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

170
Kalória
3.8g
Fehérje
36.9g
Szénhidrátok
0.5g
Zsír
450.5g
Víz
-
Koleszterin
6.5g
Rost
22.5g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2036 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 30 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3463.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    3247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    450.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    1254 micro
  • β-crypt
    340 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 170 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    41560.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    867 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    38966 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.9 g
  • Cukor
    270 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

Víz

  • Összesen
    5406.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1435 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1908 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    978 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    336 micro
  • β-karotin
    15050 micro
  • β-crypt
    4075 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3324 micro
Összesen 2036 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 30 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát, a paprikákat vékony csíkokra vágjuk egy olyan műanyag edénybe, amelybe majd az egészet leforrázhatjuk és amire van pontosan ráilleszthető fedőnk
  2. Jól összekeverjük, hogy az összeállt hagymák mind szétbomolhassanak.
  3. Az ecetet, vizet felfőzzük a cukorral és a sóval, kb. 5-8 percig főzzük (fővési időtől számítva), majd rögtön leforrázuk a paprikával összekevert hagymát, és gyorsan megkavarjuk, hogy hamar le is fedhessük.
  4. Következő napig így hagyjuk (majd néha átkavargatjuk, hogy minden hagymát érhessen a leve, ami egyre több lesz).
  5. Üvegekbe rakjuk, és a levét elosszuk, hogy bőven ellephesse tetején a hagymát, szalicil nélkül lekötjük-lecsavarjuk. Hűvös helyen tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 8 perc

Pár évvel ezelőtt kimondottan csak bableveshez fogyasztottuk, nagyon egyedi ízt kap tőle, majd valamelyik évben sógoromnak külföldre való hazautazáskor nem sikerült magával vinnie a számára készített adagot, így maradt nekünk jócskán, s férjem rájárhatott, fogyasztva bármilyen fogás mellé, ami számára a "paradicsom"... Ebből az adagból 7 db 800 ml-es üveg lett tele + 1 kisebb, ami a képen kapott főhelyet. Aki teheti, ne fém fedővel zárja le (mint a képen látható), hanem jól záró műanyagból valóval, de ha nincs más választásunk, akkor a fedő alá használjunk celofánt, másként felbontás idejéig használhatatlanná eszi majd az ecet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!