r
Nosalty Logó

Habos pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Habos pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A habhoz és a töltelékhez

Összesen 1131 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A habhoz és a töltelékhez

Összesen 4525 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A habhoz és a töltelékhez

Összesen 447 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.8 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    536 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 1131 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    220.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1013 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    607.4 g
  • Cukor
    370 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2143 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1578 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    707 micro
Összesen 4525 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 447 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz és a töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Összegyúrjuk a lisztet a margarinnal, a 3 evőkanál porcukorral és 3 tojássárgájával, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. Nyújtuk, szaggatjuk a tésztát, és papírral bélelt tepsibe tesszük.
  3. A tojásfehérjéből habot készítünk, hozzáadjuk a 30 dkg porcukrot, és szép fényesre verjük, majd beletesszük a kiskanál ecetet.
  4. Kis halmokat teszünk a tésztákra, és előmelegített sütőben megsütjük
  5. A kihűlt habos korongokat lekvárral összeragasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x36
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 221
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 28555
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habos pogácsa
TraRita 118 recept

Amikor én még kislány voltam......... :D:D:D Szóval: 10 éves lehettem, amikor az unokabátyám nősülni készült. Nálunk a faluban úgy volt szokás, hogy egy hétig sütöttek az asszonyok, lányok a lagzira. Míg élek nem felejtem el, hogy ezt a nálunk úgy nevezett habos pogácsát lekvároztuk, és tálcára pakoltuk, jó nagy kupacban. Annyi volt a különbség az akkori és a mostani között, hogy akkor kanállal szaggatták rá a habot, és nem volt ilyen magas. Szóval boldogan vittem a tálca aprósütit egyik helyről a másikra, amikor egyszercsak megbotlottam, és elestem. Nagyon sírtam, szomorú voltam. De nem haragudott rám senki, mert nagyon szogalmas kislány voltam, szívesen tettem-vettem az asszonyok között. :) Már akkor bennem volt ez az érzés a sütik iránt, hisz imádok sütni Nem telik el úgy hét, hogy legalább 2 féle süteményt ne készítenék. :) Akkor kislány koromban elhatároztam, hogy nagykoromban sütök én is sok-sok finomságot. És tessék: már én készítek szebbnél szebb, finomabbnál finomabb sütiket lakodalmakra. :D

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz és a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...