Habos padlizsánkrém
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
kdnoncso
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
129
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
514
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 194.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
129
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 755.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 267 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.2 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 777.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 278 micro
Összesen
514
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 81.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 83.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
55
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A padlizsánokat megmossuk, és úgy, ahogy vannak, betesszük az előmelegített sütőbe egy órára sülni. Akkor jó, ha megráncosodik a bőre, és az sem baj, ha lesül az alja.
- Miután hűlt egy kicsit és már nem olyan forró, levágjuk a kalapját, és lehúzzuk a vékony héját.
- Ezután villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk, és belenyomjuk a fokhagymagerezdeket. (Érdemes kissé meghűlve is megkóstolni a fűszerezést, mert más íze van melegen.)
- Hozzáadjuk a tejfölt és a majonézt, jól összekeverjük. Ízlés szerint adhatunk még hozzá néhány csepp szezámolajat, olívaolajat, magos mustárt vagy citromlevet is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 9811
- Feltöltés dátuma: 2014. május 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
kdnoncso
7 recept
Ezt a receptet Eszti barátnőmtől kaptam, hogy egy időgazdálkodás tréningre készítsem el a képződőinknek. Osztatlan sikert aratott akkor is, és azóta még számtalanszor, nem lehet abbahagyni. Még a húgomnak is ízlett, pedig ő nem eszik zöldséget. Aki teheti faszénen grillezve készítse el, állítólag úgy még istenibb.