r
Nosalty Logó

Habcsók tejszínnel és cseresznyével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habcsók tejszínnel és cseresznyével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A habcsókhoz

A tálaláshoz

Összesen 697 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A habcsókhoz

A tálaláshoz

Összesen 2796 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A habcsókhoz

A tálaláshoz

Összesen 217 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.8 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 697 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    124.6 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1355.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.3 g
  • Cukor
    369 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    697.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 2796 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

A habcsókhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A habcsókhoz

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, hozzáöntjük az almaecetet, végül belekeverjük a keményítőt és a sót.
  2. Tallérokat formázunk egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és 130 fokon előmelegített sütőben 90 perc alatt készre sütjük.
  3. Ezt követően még fél óráig hagyjuk hűlni a sütőben, és csak ezután nyitjuk ki az ajtaját.
  4. Tálaláskor kemény habbá verjük a tejszínt a porcukorral, majd a tetejére halmozva és cseresznyével megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2629
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Négy nap főzés eredményeként felgyülemlett a hűtőben hat tojásfehérje, így azon kezdtem gondolkodni, hogy mire lehetne felhasználni. Majd eszembe jutott, hogy a baráti vacsira mindenképp jó lenne egy finom desszertet készíteni, így összekötöttem a két dolgot és megszületett ez a tömény, édes élvezet. Formailag első nap még kosárkáknak indultak és jól is sikerült, azonban másnapra a maradék hab állaga folyékonyabb lett, így a második sütésre, fényképezésre szánt adag már csak a tallér formát képviseli. De az ízén ez mit sem ront. Mindenkinek ajánlom, aki nem félti alakját.

Hozzávalók

A habcsókhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...