Gyümölcsös joghurt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Walter
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
A fügés joghurthoz
A szedres joghurthoz
Összesen
213
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
A fügés joghurthoz
A szedres joghurthoz
Összesen
856
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 448.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 197 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 229.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
213
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.6 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1793.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 787 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 579 mg
-
Nátrium 239 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164 g
-
Cukor 142 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 917.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 621 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 364 micro
Összesen
856
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 80.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
74
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A fügés joghurthoz
- A joghurtot két tálba igazságosan elosztjuk, és mindkettőbe belekeverjük a mézet.
- A gyümölcsöket megmossuk, leszárítjuk. A szedret óvatosan hozzáadjuk a joghurthoz, vigyázva, hogy ne törjük össze.
- A fügét negyedekbe vágjuk, kikanalazzuk a gyümölcsöt, falatnyi darabokra vagdossuk és hozzákeverjük a másik tálban lévő joghurthoz.
- A tálakat lefedjük és legalább egy órára visszatesszük a hűtőbe, hogy a gyümölcs is lehűljön a joghurttal együtt.
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 23031
- Feltöltés dátuma: 2008. július 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Walter
17 recept
Ritkán veszek ízesített joghurtot, hiszen házilag nagyon egyszerűen megoldható a natúr joghurt felturbózása és az eredmény sokkal finomabb, egészségesebb, mint a bolti változat. Télen házi készítésű lekvárt szoktam a natúr joghurtba keverni, nyáron pedig az éppen szezonban lévő zamatos gyümölcsöket. Érik a kertben a füge, így készült egy fügés verzió. Alternatívaként pedig egy fanyarabb, frissebb ízvilágú szedres joghurt.