Gyümölcsleves Éva konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nagy Józsefné Éva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
200g alma94 kcal
-
200g őszibarack75 kcal
-
60g eper18 kcal
-
40g főzőtejszín52 kcal
-
34 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
34g citrom5 kcal
Összesen
309
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
1000g alma468 kcal
-
1000g őszibarack374 kcal
-
300g eper90 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
45g epres pudingpor171 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
170g citrom26 kcal
Összesen
1546
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
36.3g alma17 kcal
-
36.3g őszibarack14 kcal
-
10.9g eper3 kcal
-
7.3g főzőtejszín10 kcal
-
1.6g epres pudingpor6 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
6.2g citrom1 kcal
Összesen
57
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.1 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 424.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 373 micro
-
β-crypt 152 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
Összesen
309
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 20.3 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1323.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 395 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 569 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 335.6 g
-
Cukor 238 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 2124.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 378 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 320 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1865 micro
-
β-crypt 760 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1218 micro
Összesen
1546
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 48 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 77.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
57
kcal
Hozzávalók
-
1000 g alma
-
1000 g őszibarack
-
300 g eper
-
200 ml főzőtejszín
-
1 tasak epres pudingpor
-
1 kávéskanál szegfűszeg
-
1 g fahéjrúd
-
4 ek cukor
-
1 db citrom
Elkészítés
- Az almát és barackot megmossuk, megpucoljuk, apró darabokra vágjuk, annyi vízben feltesszük főzni, hogy jól ellepje, beletesszük a fűszereket és a cukrot, ha felforrt, akkor tesszük hozzá az epret, fedő alatt gyorsan átpuhulnak a gyümölcsök.
- Ha kész, akkor 1 dl hideg vizet teszünk hozzá hogy kicsit lehűtse. A pudingport csomómentesre kikeverjük a főzőtejszínnel, és még öntünk hozzá 2 dl vizet.
- Végül állandó keverés mellett a leveshez csorgatjuk a kikevert pudingot, majd újra felforraljuk. Ha kihűlt, még hűtőbe tesszük, és citromkarikákkal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 512
- Feltöltés dátuma: 2021. június 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nagy Józsefné Éva
7 recept