Gyümölcsgríz
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
120
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
300g erdei gyümölcs mix123 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
100g búzadara360 kcal
-
800g víz0 kcal
-
200g joghurt122 kcal
Összesen
721
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
51
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 137.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 164.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
120
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.6 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 822.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 283 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 326 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133.1 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 987.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
721
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 57.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 69.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
51
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A gyümölcsöket átválogatjuk, megmossuk, és botmixerrel pürésítjük.
- Felöntjük 8 dl vízzel, elkeverjük, majd egy nagyon sűrű szűrőn keresztül leszűrjük, hogy a magok fennakadjanak.
- A leszűrt gyümölcslébe beletesszük a cukrot, és addig forraljuk, amíg bugyogni nem kezd.
- Ha felforrt, a lehető legkisebb lángra vesszük, és állandó keverés mellett hozzádolgozzuk a búzadarát.
- Időnként megkeverve, kis lángon főzve várjuk, hogy besűrűsödjön.
- Ha kész, pudingostálkákba öntjük, és jól lehűtjük.
- Tálalás előtt teszünk a tetejére 1-1 kanál joghurtot.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 572
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 25539
- Feltöltés dátuma: 2010. május 07.
Ajánló
A tetejéről természetesen elhagyható a joghurt, és akkor laktózérzékenyek is bátran ehetnek belőle. Idény szerint bármilyen bogyós vagy erdei gyümölcsből elkészíthető, az epertől a szederig, de szerintem akkor a legjobb, ha mindenből van benne egy pici.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
A sok csokis-mascarponés édes desszert után már nagyon vágytam valami hűsítő, friss nyáridéző finomságra. Akkor akadtam erre a receptre (A zsírszegény konyha szakácskönyve című szakácskönyvben). Frissítő, könnyű, és igazán csak pár pillanat elkészíteni. A cukor menyisége irányadó, nekem így volt tökéletes, és kellemesen savanykás.