r
Nosalty Logó

Gyömbéres-szilvás rétes zabpehellyel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Gyömbéres-szilvás rétes zabpehellyel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1477 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    508 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 369 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.8 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    833.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2030 micro
  • β-crypt
    329 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 1477 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és negyedeljük.
  2. Egy tálban összekeverjük a szilvát, a zabpelyhet, a cukrot és a fűszereket. Állni hagyjuk kb. 1/2 órát. (Ennyi idő alatt a réteslap kiolvad.)
  3. Egy réteshez két lapot használunk. Egy tiszta konyharuhára kiterítünk egy lapot, megkenjük olvasztott margarinnal. Ráhelyezzük a másik lapot, amit szintén megkenünk margarinnal.
  4. A szilva felét egy sávban a tészta egyik széléhez rakjuk úgy, hogy a tészta két végét rá tudjuk hajtani a töltelékre (ne potyogjon ki), majd a konyharuha segítségével lehetőség szerint szorosan feltekerjük. Óvatosan, nehogy a nyers szilva kiszakítsa a tésztát.
  5. A rétest margarinnal kikent tepsibe tesszük.
  6. A másik két lappal, és a maradék szilvával hasonlóképpen járunk el, majd a tetejüket is megkenjük margarinnal.
  7. A réteseket előmelegített sütőbe téve, megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8080
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 23.

Ajánló

Vasárnapi ebéd után gyors és finom desszert.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik kedvenc receptkönyvemben van egy szilvás rétes recept. Sajnos idő hiányában a tésztáját nem tudtam megcsinálni, de előre gyártott réteslappal is nagyon finom. Eredetileg nincs benne zabpehely. Helyette darált diót vagy mandulát rakhatunk a töltelékbe. Én már csináltam szilvabefőttből is (Karácsonykor, mézeskalács fűszerkeveréket is raktam bele), akkor lényegesen rövidebb a sütési idő, illetve jól le kell csepegtetni a szilvát, hogy ne áztassa el nagyon a tésztát. Aki édesebben szereti a tetejét, megszórhatja fahéjas porcukorral. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...