Gyömbéres-szilvás rétes zabpehellyel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
369
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1477
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.7 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 208.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 508 micro
-
β-crypt 82 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
369
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 24.3 g
Zsír
-
Összesen 38.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 608.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 358 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 270.8 g
-
Cukor 164 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 833.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 487 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 307 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2030 micro
-
β-crypt 329 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 776 micro
Összesen
1477
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 48.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és negyedeljük.
- Egy tálban összekeverjük a szilvát, a zabpelyhet, a cukrot és a fűszereket. Állni hagyjuk kb. 1/2 órát. (Ennyi idő alatt a réteslap kiolvad.)
- Egy réteshez két lapot használunk. Egy tiszta konyharuhára kiterítünk egy lapot, megkenjük olvasztott margarinnal. Ráhelyezzük a másik lapot, amit szintén megkenünk margarinnal.
- A szilva felét egy sávban a tészta egyik széléhez rakjuk úgy, hogy a tészta két végét rá tudjuk hajtani a töltelékre (ne potyogjon ki), majd a konyharuha segítségével lehetőség szerint szorosan feltekerjük. Óvatosan, nehogy a nyers szilva kiszakítsa a tésztát.
- A rétest margarinnal kikent tepsibe tesszük.
- A másik két lappal, és a maradék szilvával hasonlóképpen járunk el, majd a tetejüket is megkenjük margarinnal.
- A réteseket előmelegített sütőbe téve, megsütjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x40
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8080
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 23.
Ajánló
Vasárnapi ebéd után gyors és finom desszert.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Ági78
149 recept
Az egyik kedvenc receptkönyvemben van egy szilvás rétes recept. Sajnos idő hiányában a tésztáját nem tudtam megcsinálni, de előre gyártott réteslappal is nagyon finom. Eredetileg nincs benne zabpehely. Helyette darált diót vagy mandulát rakhatunk a töltelékbe. Én már csináltam szilvabefőttből is (Karácsonykor, mézeskalács fűszerkeveréket is raktam bele), akkor lényegesen rövidebb a sütési idő, illetve jól le kell csepegtetni a szilvát, hogy ne áztassa el nagyon a tésztát. Aki édesebben szereti a tetejét, megszórhatja fahéjas porcukorral. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/