Gesztenyés torta Anyanyul konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Jutka41
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tészta 1
-
25g tojássárgája81 kcal
-
50g tojásfehérje26 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Tészta 2
-
25g tojássárgája81 kcal
-
50g tojásfehérje26 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
125g gesztenyemassza224 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
126 kcal
Díszítés
-
38g tejszínhab96 kcal
Összesen
1216
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tészta 1
-
100g tojássárgája322 kcal
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Tészta 2
-
100g tojássárgája322 kcal
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
Díszítés
-
150g tejszínhab386 kcal
Összesen
4867
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tészta 1
-
5.1g tojássárgája17 kcal
-
10.3g tojásfehérje5 kcal
-
3.8g finomliszt14 kcal
-
2.6g porcukor10 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Tészta 2
-
5.1g tojássárgája17 kcal
-
10.3g tojásfehérje5 kcal
-
3.8g finomliszt14 kcal
-
2.6g porcukor10 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
25.6g gesztenyemassza46 kcal
-
5.1g margarin37 kcal
-
7.7g porcukor30 kcal
-
10.3g növényi habtejszín26 kcal
Díszítés
-
7.7g tejszínhab20 kcal
Összesen
251
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 27.9 g
Zsír
-
Összesen 55.1 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 572 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 718.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 285 mg
-
Nátrium 225 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148.7 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 145.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 466 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 425 mg
-
Retinol - A vitamin: 447 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 213 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 554 micro
Összesen
1216
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 111.8 g
Zsír
-
Összesen 220.3 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 2288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2874.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 246 mg
-
Kálcium 466 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 1141 mg
-
Nátrium 900 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 595 g
-
Cukor 274 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 581.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1863 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 460 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 353 micro
-
Kolin: 1698 mg
-
Retinol - A vitamin: 1786 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 851 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2215 micro
Összesen
4867
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 29.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
251
kcal
Hozzávalók
Tészta 1
-
5 db tojássárgája
-
5 db tojásfehérje
-
5 evőkanál finomliszt
-
5 csapott ek porcukor
-
1 késhegynyi sütőpor
Tészta 2
-
5 db tojássárgája
-
5 db tojásfehérje
-
5 evőkanál finomliszt
-
5 csapott ek porcukor
-
1 késhegynyi sütőpor
Krém
-
50 dkg gesztenyemassza
-
10 dkg margarin
-
200 ml növényi habtejszín
Díszítés
-
10 ek tejszínhab
Elkészítés
Tészta 1
- Elkészítjük az első piskótát.
- Majd a második piskótát is elkészítjük.
- A krémhez a porcukrot és a margarint habosra keverjük, a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, a gesztenyemasszát a margarinos-porcukorral összekeverjük, majd beleöntjük a hulalát, és robotgéppel jó habosra keverjük.
- Összeállítás: első piskótára rákenjük a gesztenyés krémet, majd jöhet második piskóta, erre is rákenjük a krémet, a maradék gesztenyés krémmel a tetejét és az oldalát is megkenjük.
- Díszítés: akár tejszínhabbal vagy gesztenyemasszával.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 10613
- Feltöltés dátuma: 2013. október 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Jutka41
14 recept
A díszítést lehet a megmaradt hulalából is csinálni vagy flakonos tejszínhabból is jó. Én egy kevés gesztenyemasszát félreraktam, és azt is rászórtam.