Gesztenyés kifli alternatív cukrokkal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
edan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tésztához
-
58g burgonya34 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
8g víz0 kcal
-
4 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
3g só0 kcal
-
8g margarin60 kcal
Töltelékhez
-
83g gesztenyemassza149 kcal
-
17g xilit40 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
Összesen
501
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tésztához
-
350g burgonya202 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
50g víz0 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
20g só0 kcal
-
50g margarin359 kcal
Töltelékhez
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
100g xilit240 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
Összesen
3003
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tésztához
-
24.3g burgonya14 kcal
-
20.8g finomliszt76 kcal
-
3.5g víz0 kcal
-
1.4g friss élesztő1 kcal
-
3.5g cukor13 kcal
-
1.4g só0 kcal
-
3.5g margarin25 kcal
Töltelékhez
-
34.7g gesztenyemassza62 kcal
-
6.9g xilit17 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.1g rumaroma0 kcal
Összesen
208
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1445.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 1297 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 52.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
501
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.1 g
Zsír
-
Összesen 48.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8670.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 543 mg
-
Nátrium 7783 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 571.8 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 315.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 410 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 275 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 384 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 308 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
3003
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 601.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 540 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
208
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tésztához
- A krumplit héjastól főzzük puhára a sóval ízesített vízben. Melegen hámozzuk meg, passzírozzuk át egy krumplinyomóval, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A kézmeleg vízben keverjünk el 1 evőkanálnyi kókuszcukrot, és morzsoljuk bele az élesztőt, fedjük le az edényünket és hagyjuk, hogy felfusson az élesztő. A margarint vegyük ki a hűtőből, hogy ne legyen a tészta gyúrásakor jéghideg.
- Az áttört krumplihoz adjuk hozzá a maradék kókuszcukrot, egy csipet sót, a liszt 2/3-át, a vízről leszedett élesztőt, a margarint, és kezdjük el összedolgozni, ha túl ragacsos, adjunk hozzá még lisztet, ha túl kemény, akkor az élesztő vizéből adagoljunk hozzá. Puhának kell lennie, de nem ragacsosnak! Fedjük le az edényünket, és hagyjuk duplájára kelni a tésztát. A kelést elősegítendő bemelegíthetjük a sütőt 30 fokra, majd tegyük be a tésztát 20 percre. (De jól bebugyolálva 45 perc alatt megkel a konyhapulton is.)
- A kiflik töltelékéhez keverjük össze a gesztenyemasszát a xilittel, a vaníliarúd kikapart belsejével, a rumaromával, és ha túl keménynek érezzük, akkor 1-2 evőkanál vízzel. Arra vigyázzunk, hogy semmiképpen se folyjon.
- Ha megkelt a tészta, akkor lisztezett deszkán gyengéden (ne gyúrjuk, ne ütögessük) nyújtsuk 3 mm vékonyra, vágjuk először kb. 10*10 cm-es négyzetekre, majd azokat átlósan megfelezve háromszögekre. Tegyünk a háromszögek "talpához" közelebbi oldalra 2 teáskanálnyi tölteléket, majd a töltelékes oldal felől a csúcs irányába tekerjük fel a kifliket. (Én tekerés közben a két végét a kifli belseje felé hajtottam, hogy biztosan ne folyjon ki a töltelék.) Hajlítsuk kifli alakúra a rudakat, és helyezzük őket tepsibe. Ha minddel elkészültünk, akkor fedjük le a tepsit egy tiszta ruhával, és hagyjuk további 30 percet kelni.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, süssük a kifliket 25 percig.
- Tetejüket megszórhatjuk vaníliás porrá őrölt xilittel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 32×35
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4028
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
edan
84 recept
Tej és tojás nélkül szerettem volna sütit készíteni, így kicsit átalakítottam a klasszikus lekváros kifli receptet. Jelentem: működik! A fenti alapanyagokból kb. 40 kifli jön ki.