r
Nosalty Logó

Gesztenyés kifli alternatív cukrokkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
edan
Gesztenyés kifli alternatív cukrokkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 501 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 3003 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 208 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1445.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    1297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 501 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8670.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    7783 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 3003 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A krumplit héjastól főzzük puhára a sóval ízesített vízben. Melegen hámozzuk meg, passzírozzuk át egy krumplinyomóval, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A kézmeleg vízben keverjünk el 1 evőkanálnyi kókuszcukrot, és morzsoljuk bele az élesztőt, fedjük le az edényünket és hagyjuk, hogy felfusson az élesztő. A margarint vegyük ki a hűtőből, hogy ne legyen a tészta gyúrásakor jéghideg.
  3. Az áttört krumplihoz adjuk hozzá a maradék kókuszcukrot, egy csipet sót, a liszt 2/3-át, a vízről leszedett élesztőt, a margarint, és kezdjük el összedolgozni, ha túl ragacsos, adjunk hozzá még lisztet, ha túl kemény, akkor az élesztő vizéből adagoljunk hozzá. Puhának kell lennie, de nem ragacsosnak! Fedjük le az edényünket, és hagyjuk duplájára kelni a tésztát. A kelést elősegítendő bemelegíthetjük a sütőt 30 fokra, majd tegyük be a tésztát 20 percre. (De jól bebugyolálva 45 perc alatt megkel a konyhapulton is.)
  4. A kiflik töltelékéhez keverjük össze a gesztenyemasszát a xilittel, a vaníliarúd kikapart belsejével, a rumaromával, és ha túl keménynek érezzük, akkor 1-2 evőkanál vízzel. Arra vigyázzunk, hogy semmiképpen se folyjon.
  5. Ha megkelt a tészta, akkor lisztezett deszkán gyengéden (ne gyúrjuk, ne ütögessük) nyújtsuk 3 mm vékonyra, vágjuk először kb. 10*10 cm-es négyzetekre, majd azokat átlósan megfelezve háromszögekre. Tegyünk a háromszögek "talpához" közelebbi oldalra 2 teáskanálnyi tölteléket, majd a töltelékes oldal felől a csúcs irányába tekerjük fel a kifliket. (Én tekerés közben a két végét a kifli belseje felé hajtottam, hogy biztosan ne folyjon ki a töltelék.) Hajlítsuk kifli alakúra a rudakat, és helyezzük őket tepsibe. Ha minddel elkészültünk, akkor fedjük le a tepsit egy tiszta ruhával, és hagyjuk további 30 percet kelni.
  6. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, süssük a kifliket 25 percig.
  7. Tetejüket megszórhatjuk vaníliás porrá őrölt xilittel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 32×35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4028
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tej és tojás nélkül szerettem volna sütit készíteni, így kicsit átalakítottam a klasszikus lekváros kifli receptet. Jelentem: működik! A fenti alapanyagokból kb. 40 kifli jön ki.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...