Fűszervajban sült csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
P.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 30% Zsír
Összesen
823
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 30% Zsír
Összesen
3289
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.5 g
Zsír
-
Összesen 76.4 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 262 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 514.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 270 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 142.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 499 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 489 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
823
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.9 g
Zsír
-
Összesen 305.7 g
-
Telített zsírsav 156 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 101 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 1048 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2058.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 1078 mg
-
Nátrium 506 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 570.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1997 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 458 mg
-
Retinol - A vitamin: 1956 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 471 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
3289
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 40.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Kicsit megsózzuk a csirke belsejét. Beletesszük a késsel megszurkált citromot és egy rozmaring ágat.
- A vaj legyen szobahőmérsékletű, krémesre olvadt. Belekeverünk fél tk. sót és az aprított fűszereket.
- Óvatosan elválasztjuk a csirke bőrét a mellétől, egészen addig haladva, amíg csak tudunk. Finoman megtöltjük a fűszervajjal, mindenhol egyenletesen elosztva a bőr alatt a vajat. Masszírozzuk szét. A csirke végét megtűzzük hústűvel. Ha marad egy kis vaj, kívülről bekenhetjük vele a combokat is.
- 220 fokos sütőbe tesszük. A csirkét mellével lefelé kezdjük sütni, majd 30 perc után megfordítjuk és készre sütjük, locsolgatni nem kell.
- A csirke sütésénél számoljunk kilónként jó egy óra sütési időt.
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 416
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 38832
- Feltöltés dátuma: 2009. november 26.
Ajánló
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
P.
171 recept
Egy nagyon kedves frankfurti szakács barátunk ötlete alapján készült. Nagy előnye, hogy egyáltalán nem szárad ki és nem is kell a sütő mellett állva locsolgatni. Emellett hihetetlenül egyszerű. A citromtól aromás, a fűszerektől ínycsiklandó, a vajtól pedig omlós és zamatos lesz. Számunkra egészen új élmény volt a „sült csirkék világából". A csirke bőrével legyünk nagyon óvatosak, amikor töltjük, elég könnyen szakad. Ugyanígy vigyázzunk, amikor megfordítjuk. Bármivel tálalható, amit szeretünk, a csirke saját, vajas szaftjával meglocsolva természetesen.