r
Nosalty Logó

Fűszervajban sült csirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
P.
Fűszervajban sült csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

823
Kalória
32.5g
Fehérje
2.6g
Szénhidrátok
76.4g
Zsír
142.7g
Víz
261.9g
Koleszterin
908mg
Rost
615.1mg
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 823 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 3289 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    142.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    489 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 823 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.9 g

Zsír

  • Összesen
    305.7 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2058.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1078 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    570.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1997 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1956 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 3289 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

  1. Kicsit megsózzuk a csirke belsejét. Beletesszük a késsel megszurkált citromot és egy rozmaring ágat.
  2. A vaj legyen szobahőmérsékletű, krémesre olvadt. Belekeverünk fél tk. sót és az aprított fűszereket.
  3. Óvatosan elválasztjuk a csirke bőrét a mellétől, egészen addig haladva, amíg csak tudunk. Finoman megtöltjük a fűszervajjal, mindenhol egyenletesen elosztva a bőr alatt a vajat. Masszírozzuk szét. A csirke végét megtűzzük hústűvel. Ha marad egy kis vaj, kívülről bekenhetjük vele a combokat is.
  4. 220 fokos sütőbe tesszük. A csirkét mellével lefelé kezdjük sütni, majd 30 perc után megfordítjuk és készre sütjük, locsolgatni nem kell.
  5. A csirke sütésénél számoljunk kilónként jó egy óra sütési időt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 60 perc

Egy nagyon kedves frankfurti szakács barátunk ötlete alapján készült. Nagy előnye, hogy egyáltalán nem szárad ki és nem is kell a sütő mellett állva locsolgatni. Emellett hihetetlenül egyszerű. A citromtól aromás, a fűszerektől ínycsiklandó, a vajtól pedig omlós és zamatos lesz. Számunkra egészen új élmény volt a „sült csirkék világából". A csirke bőrével legyünk nagyon óvatosak, amikor töltjük, elég könnyen szakad. Ugyanígy vigyázzunk, amikor megfordítjuk. Bármivel tálalható, amit szeretünk, a csirke saját, vajas szaftjával meglocsolva természetesen. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!