r
Nosalty Logó

Fűszeres túrókrémmel töltött póréhagyma

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ági78
Fűszeres túrókrémmel töltött póréhagyma
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

148
Kalória
9.3g
Fehérje
10.1g
Szénhidrátok
7.8g
Zsír
104.8g
Víz
-
Koleszterin
1.7g
Rost
4.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 589 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.1 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    104.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1422 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1474 micro
Összesen 148 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2004.3 g
  • Cink
    521 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    407 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    20 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    419.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    647 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    844 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    50 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    240 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    5688 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5895 micro
Összesen 589 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    726 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk, végeit levágjuk. A megtisztított hagymát 10 cm-es darabokra vágjuk, majd óvatosan kiszedjük (a szélesebb vége felé kitoljuk) a közepüket úgy, hogy a külső 2-3 réteg együtt megmaradjon, amit majd tölteni fogunk.
  2. A túrót a margarinnal elkeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a reszelt fokhagymát és az apró kockákra vágott paprikát. (Aki bátor, chilit is használhat, én ezt most kaliforniai paprikával készítettem.)
  3. Fűszerezzük a túrókrémet, majd alaposan összekeverjük.
  4. A krémet egy nyomózsákba kanalazzuk (esetemben egy csücskétől megszabadított uzsonnás zacskóba), és megtöltjük vele a póréhengereket. (Lehetőleg ne maradjon levegős a töltelék.)
  5. A megtöltött hagymát legalább egy órára a hűtőbe tesszük, egyrészt, hogy az ízek összeérjenek, másrészt, hogy a töltelék kissé megdermedjen. (könnyebb lesz szeletelni)
  6. Pihentetés után egy jó éles késsel ferdén szeleteljük, és friss rozskenyérrel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Egy régi receptfüzetben van ennek a csemegének az eredeti leírása. Sokszor nézegettem már, hogy meg kéne csinálni, de valahogy mindig elmaradt. Most volt itthon minden hozzávaló, és volt is kedvem politechnikázni.:) Eredetileg van benne kömény is, de azt most kihagytam. Nekem nagyon ízlett, és páromnak is. Azt hiszem, még jó párszor el fogom készíteni. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!