Fűszeres röszti
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
299
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
897
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 527.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 262 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 164 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
299
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 49.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1583.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 465 mg
-
Nátrium 787 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 492 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
897
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát héjastól sós vízben megfőzzük, lehűtjük.
- Közben a bacont felkockázzuk, egy kanál vajon elkezdjük sütni.
- A vöröshagymát is felkockázzuk, nem túl kicsire és a sülő szalonnához adjuk, átsütjük.
- A főtt krumplit meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, összekeverjük a sült szalonnával, hagymával. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá száráról lehúzott rozmaring és kakukkfűleveleket.
- Kivajazott piteformába nyomkodjuk, sütőben 20 perc alatt 200 fokon megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 479
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 20198
- Feltöltés dátuma: 2012. december 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Köretként fogyasztjuk, de önmagában is finom, laktató étel. Én a fácánsült mellé készítettem.