r
Nosalty Logó

Füstölt sajtkrémes pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Füstölt sajtkrémes pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1679 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6712 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 423 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    127.2 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1844.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    779 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1079 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1061 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 1679 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.7 g

Zsír

  • Összesen
    508.7 g
  • Telített zsírsav
    295 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1748 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7378.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    1970 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1822 mg
  • Nátrium
    3116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4315 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4246 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    848 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 6712 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 423 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a tésztát. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojásokat, a sót és egy kis tejfölt. Elkezdjük összedolgozni, ha nem áll össze a tészta, adjunk még hozzá tejfölt, ügyelve arra, hogy ne legyen túl lágy a tészta.
  2. Kiszaggatjuk, megkenjük a tetejét tojással és forró sütőben kisütjük.
  3. Elkészítjük a krémet. A tömlős sajtot, a puha vajat, a tejfölt összedolgozzuk kézi mixerrel. Hozzáadjuk a 150 g reszelt sajtot, pici sót és borsot. Jól elkeverjük, ha szükséges, még fűszerezzük.
  4. A kihűlt pogácsákat kettévágjuk és mindegyiket megtöltjük a sajtkrémmel, majd visszatesszük rá a tetejét és megforgatjuk a maradék sajtban.
  5. Kb. 1 napig pihentetjük, hogy a pogácsa megpuhuljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4824
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk ez a hagyományos szilveszteri pogácsa.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...