r
Nosalty Logó

Frittata baconnel és lilahagymával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szigó
Frittata baconnel és lilahagymával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

421
Kalória
23.7g
Fehérje
16.2g
Szénhidrátok
28.7g
Zsír
261.8g
Víz
513.8g
Koleszterin
2.4g
Rost
5.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1261 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1078.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    261.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 421 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    71 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3236.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1177 mg
  • Nátrium
    1382 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    785.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    784 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    336 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    1238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    726 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    644 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2367 micro
Összesen 1261 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    228 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és sós vízben félpuhára főzzük.
  2. Egy pitesütő formába sütőpapírt vágunk, megkenjük vékonyan olívaolajjal.
  3. A megfőtt burgonyát leszűrjük, és a sütőformában egyenletesen eloszlatjuk, majd hagyjuk hűlni.
  4. A bacont csíkokra vágjuk, és serpenyőben megpirítjuk, majd a krumplira tesszük.
  5. A bacon visszamaradt zsírjában a lila hagymát is megfonnyasztjuk a serpenyőben, ezt is a többi hozzávalóra/mellé helyezzük a sütőformában.
  6. A paprikát karikákra vágjuk, és szintén a sütőformába helyezzük, a többi hozzávaló közé.
  7. 8 tojást egy tálban felverünk, beleöntjük a tejszínt, sót és a fűszereket, majd ezzel összekeverjük.
  8. A tojásos masszát a sütőformába öntjük. Figyeljünk, hogy a sütőpapíron kívülre ne folyjon, és mindenhová egyenletesen jusson belőle.
  9. A paradicsomot felkarikázzuk, és a tojásos massza tetejére tesszük.
  10. Ezután a sütőbe tesszük, és 180 fokon 35-40 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Párom kedvenc vacsorája. Mindig másképpen készítem, az éppen hűtőben fellelhető zöldségeket teszem bele. Nagyon sok variációja létezik, feta sajttal is nagyon finom!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Krémes cukkinis rizottó

A cukkinis rizottó egy finom és krémes olasz étel, amit könnyen elkészíthetsz otthon. A rizottó készítési módja miatt a rizs krémes lesz, anélkül, hogy ténylegesen hozzáadnánk ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!