r
Nosalty Logó

Friss házi sajt zöldborssal és snidlinggel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Friss házi sajt zöldborssal és snidlinggel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 18% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 18% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1188 kcal
  • 18% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 18% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1597.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    930 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 298 kcal
  • 18% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6388.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    2466 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    3720 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.4 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    185 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    389 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4714 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 1188 kcal
  • 18% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este a zöldborsot kevés vízbe tesszük, hogy megpuhuljon. Másnap (8-10 óra áztatás után) leöntjük róla a vizet.
  2. A tejet fazékba tesszük, felforrósítjuk. Nem kell sokáig forralni, nagyjából fél perc elég is (közben vigyázzunk, hogy ki ne fusson).
  3. Levesszük a tűzről, beletesszük az ecetet, egyet keverünk rajta, majd 20 percig állni hagyjuk. Ezalatt az ecet hatására a savó elválik a tej azon részétől, amiből majd a sajtot készítjük. A savónak opálos zöldes-sárga színűnek kell lennie.
  4. Egy szitába sűrű szövésű anyagot (organza) terítünk, és beleöntjük a fazék tartalmát. 15 percig hagyjuk lecsepegni.
  5. A metélőhagymát finomra vágjuk, majd a készülő sajthoz adjuk a borssal és a sóval együtt. Egy kanál segítségével összekeverjük.
  6. Az anyagból -benne a sajttal- batyut formázunk, és fellógatjuk; 15 percig pihentetjük.
  7. Ezután vagy így, a batyuban fellógatva hagyjuk tovább csepegni és szilárdulni, vagy egy lyukacsos edénybe tesszük, kézzel lelapogatjuk, tömörítjük, esetleg lesúlyozzuk, és abban hagyjuk tovább csepegni. 3-4 óra múlva lágy, de szelhető sajtunk lesz.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 186
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9068
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megérkezett az első adag házi tej. :) Egy liter kivételével, ami most a hűtőben pihen, a többiből sajtot csináltam. Ezt és egy lilahagymásat. :) Le is meóztuk mindkettőt magos kovászos kiflivel. Hűtőben 3-4 napig eltartható... Már ha bírja addig. A bors az áztatástól megpuhult és vesztett is az erejéből, így nem lett nagyon "vad" a sajt. A csepegtető edényről bővebben a lilahagymás sajtnál írtam. Ebből az adagból egy 33 dkg-os sajt lett. A készítésről találtok képeket a blogomon: http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/2013/02/friss-hazi-sajt-lilahagymas-es.html

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...