Friss házi sajt zöldborssal és snidlinggel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 18% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
298
kcal
- 18% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1188
kcal
- 18% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1597.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 617 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 930 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1179 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 150 micro
Összesen
298
kcal
- 18% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 66.3 g
Zsír
-
Összesen 41.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6388.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 2466 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 3720 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.4 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 185 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 393 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 389 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4714 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 600 micro
Összesen
1188
kcal
- 18% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 5 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 8.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 213 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
53
kcal
Elkészítés
- Előző este a zöldborsot kevés vízbe tesszük, hogy megpuhuljon. Másnap (8-10 óra áztatás után) leöntjük róla a vizet.
- A tejet fazékba tesszük, felforrósítjuk. Nem kell sokáig forralni, nagyjából fél perc elég is (közben vigyázzunk, hogy ki ne fusson).
- Levesszük a tűzről, beletesszük az ecetet, egyet keverünk rajta, majd 20 percig állni hagyjuk. Ezalatt az ecet hatására a savó elválik a tej azon részétől, amiből majd a sajtot készítjük. A savónak opálos zöldes-sárga színűnek kell lennie.
- Egy szitába sűrű szövésű anyagot (organza) terítünk, és beleöntjük a fazék tartalmát. 15 percig hagyjuk lecsepegni.
- A metélőhagymát finomra vágjuk, majd a készülő sajthoz adjuk a borssal és a sóval együtt. Egy kanál segítségével összekeverjük.
- Az anyagból -benne a sajttal- batyut formázunk, és fellógatjuk; 15 percig pihentetjük.
- Ezután vagy így, a batyuban fellógatva hagyjuk tovább csepegni és szilárdulni, vagy egy lyukacsos edénybe tesszük, kézzel lelapogatjuk, tömörítjük, esetleg lesúlyozzuk, és abban hagyjuk tovább csepegni. 3-4 óra múlva lágy, de szelhető sajtunk lesz.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 186
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 9071
- Feltöltés dátuma: 2013. február 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ági78
149 recept
Megérkezett az első adag házi tej. :) Egy liter kivételével, ami most a hűtőben pihen, a többiből sajtot csináltam. Ezt és egy lilahagymásat. :) Le is meóztuk mindkettőt magos kovászos kiflivel. Hűtőben 3-4 napig eltartható... Már ha bírja addig. A bors az áztatástól megpuhult és vesztett is az erejéből, így nem lett nagyon "vad" a sajt. A csepegtető edényről bővebben a lilahagymás sajtnál írtam. Ebből az adagból egy 33 dkg-os sajt lett. A készítésről találtok képeket a blogomon: http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/2013/02/friss-hazi-sajt-lilahagymas-es.html