French toast tekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zúza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
722
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1443
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 35.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1041.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 469 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 131.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 300 micro
Összesen
722
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.6 g
Zsír
-
Összesen 71.8 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 420 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2082.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 383 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 530 mg
-
Nátrium 939 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 263.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 348 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 338 mg
-
Retinol - A vitamin: 343 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 600 micro
Összesen
1443
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 329.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
228
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Levágjuk a toast kenyerek széleit, majd nyújtófával alaposan kinyújtjuk a szeleteket.
- 4 kenyérszelet alsó részére nutellát, a másik 4 szeletre porcukorral kikevert krémsajtot kenünk (1 szeletre kb. 2-3 teáskanálnyit), majd rátesszük a kisebb darabokra vágott epret (a nutella/krém tetejére).
- Óvatosan feltekerjük, majd enyhén megnyomkodva hengerré formáljuk. A kenyérszeletek széle alulra kerüljön, így nem tudnak kitekeredni.
- Villával alaposan keverjük össze a tojásokat a tejjel. Mártsuk bele kézzel a tekercseket. Végezzük egyesével és gyors mozdulatokkal, hogy ne ázzanak el.
- Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd lassú tűzön, gyakran forgatva, pár perc alatt aranybarnára sütjük a külsejüket. (Úgy kezdjük a sütést, hogy a szélek alulra kerüljenek.)
- Még melegen fahéjas cukorba forgatjuk, majd tálaljuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 15753
- Feltöltés dátuma: 2014. június 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Zúza
37 recept
Kívül ropogós, krémes belsejű harapnivaló, fahéjas cukorba hempergetve. 4 db nutellás-epres, és 4 db krémsajtos-epres készült. Mire sikerült lefotóznom, a fele el is tűnt a tányérról. Ízlés szerint készíthető más gyümölccsel is, vagy csak nutellával.