r
Nosalty Logó

French toast tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zúza
French toast tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1443 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1041.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2082.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    939 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 1443 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Levágjuk a toast kenyerek széleit, majd nyújtófával alaposan kinyújtjuk a szeleteket.
  2. 4 kenyérszelet alsó részére nutellát, a másik 4 szeletre porcukorral kikevert krémsajtot kenünk (1 szeletre kb. 2-3 teáskanálnyit), majd rátesszük a kisebb darabokra vágott epret (a nutella/krém tetejére).
  3. Óvatosan feltekerjük, majd enyhén megnyomkodva hengerré formáljuk. A kenyérszeletek széle alulra kerüljön, így nem tudnak kitekeredni.
  4. Villával alaposan keverjük össze a tojásokat a tejjel. Mártsuk bele kézzel a tekercseket. Végezzük egyesével és gyors mozdulatokkal, hogy ne ázzanak el.
  5. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd lassú tűzön, gyakran forgatva, pár perc alatt aranybarnára sütjük a külsejüket. (Úgy kezdjük a sütést, hogy a szélek alulra kerüljenek.)
  6. Még melegen fahéjas cukorba forgatjuk, majd tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 15740
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kívül ropogós, krémes belsejű harapnivaló, fahéjas cukorba hempergetve. 4 db nutellás-epres, és 4 db krémsajtos-epres készült. Mire sikerült lefotóznom, a fele el is tűnt a tányérról. Ízlés szerint készíthető más gyümölccsel is, vagy csak nutellával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...