r
Nosalty Logó

Francia pirítós mazsolával és fahéjjal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kobalt 1995
Francia pirítós mazsolával és fahéjjal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az elkészítéshez

A tálaláshoz

Összesen 451 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az elkészítéshez

A tálaláshoz

Összesen 902 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az elkészítéshez

A tálaláshoz

Összesen 230 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 451 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1469.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 902 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Az elkészítéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

Az elkészítéshez

  1. Vágunk két egyforma vastagságú szeletet egy fehér kenyérből (szeletelt kenyér esetén ezt a lépést kihagyhatjuk), majd mindkét szeletet félbevágjuk. Amennyiben szeletelt toast kenyérrel dolgozunk, úgy a két szeletet félbe sem kell vágni.
  2. A bundához felverünk egy tálban vagy mélytányérban két közepes méretű tojást.
  3. A felvert tojásokhoz adunk egy csipet sót, két evőkanál porcukrot, és ezeket is simára keverjük benne.
  4. A tojásos masszához végül hozzáadunk egy deci tejet, és azzal is elkeverjük.
  5. Egy serpenyőben a legmagasabb hőfokon felolvasztunk négy deka vajat, majd közepes fokozatra állítjuk a tűzhelyet.
  6. A négy darab fél szelet kenyeret egy villa segítségével egyenként megmártjuk a tojásos-tejes masszában. (Érdemes meg is fordítani őket, hogy minden oldalról rájuk tapadjon a keverék.)
  7. A bebundázott kenyérszeleteket egyenként a serpenyőbe helyezzük. Mindkét felüket kb. 2-2 percig sütjük. Akkor érdemes fordítani rajtuk, ha már a tetejükön is egy kicsit elkezd szilárdulni a tojásos massza.

A tálaláshoz

  1. Az elkészült pirítósokat tányér(ok)ra tesszük, és ízlés szerint megszórjuk fahéjjal, porcukorral és mazsolával.
  2. Ezt követően, ha már nem túl forró, fogyaszthatjuk is.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5214
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 12.

Ajánló

Egy tejeskávé nagyon jól esik mellé. Bár a receptben leírt változat az én személyes kedvencem, érdemes lehet egyéb feltétekkel is kísérletezni,(pl. friss gyümölcsök, lekvár, tejszínhab) mert azokkal is isteni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kobalt 1995 6 recept

A hétvégi ráérős reggelik koronázatlan királya a francia pirítós, hát még ha meg van szórva egy marék mazsolával és egy kis fahéjas porcukorral! Aki hozzám hasonlóan szereti valami édessel indítani (vagy zárni) a napot, annak bátran merem ajánlani ezt az ételt.

Hozzávalók

Az elkészítéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...