Francia pirítós mazsolával és fahéjjal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kobalt 1995
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
Az elkészítéshez
-
50g kenyér137 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g tej28 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g vaj143 kcal
A tálaláshoz
Összesen
451
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 734.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 335 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 265 micro
Összesen
451
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.9 g
Zsír
-
Összesen 48.2 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 446 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1469.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 317 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 352 mg
-
Nátrium 671 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.7 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 118.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 428 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 313 mg
-
Retinol - A vitamin: 423 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 531 micro
Összesen
902
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 373.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
230
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Az elkészítéshez
- Vágunk két egyforma vastagságú szeletet egy fehér kenyérből (szeletelt kenyér esetén ezt a lépést kihagyhatjuk), majd mindkét szeletet félbevágjuk. Amennyiben szeletelt toast kenyérrel dolgozunk, úgy a két szeletet félbe sem kell vágni.
- A bundához felverünk egy tálban vagy mélytányérban két közepes méretű tojást.
- A felvert tojásokhoz adunk egy csipet sót, két evőkanál porcukrot, és ezeket is simára keverjük benne.
- A tojásos masszához végül hozzáadunk egy deci tejet, és azzal is elkeverjük.
- Egy serpenyőben a legmagasabb hőfokon felolvasztunk négy deka vajat, majd közepes fokozatra állítjuk a tűzhelyet.
- A négy darab fél szelet kenyeret egy villa segítségével egyenként megmártjuk a tojásos-tejes masszában. (Érdemes meg is fordítani őket, hogy minden oldalról rájuk tapadjon a keverék.)
- A bebundázott kenyérszeleteket egyenként a serpenyőbe helyezzük. Mindkét felüket kb. 2-2 percig sütjük. Akkor érdemes fordítani rajtuk, ha már a tetejükön is egy kicsit elkezd szilárdulni a tojásos massza.
A tálaláshoz
- Az elkészült pirítósokat tányér(ok)ra tesszük, és ízlés szerint megszórjuk fahéjjal, porcukorral és mazsolával.
- Ezt követően, ha már nem túl forró, fogyaszthatjuk is.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5214
- Feltöltés dátuma: 2020. június 12.
Ajánló
Egy tejeskávé nagyon jól esik mellé. Bár a receptben leírt változat az én személyes kedvencem, érdemes lehet egyéb feltétekkel is kísérletezni,(pl. friss gyümölcsök, lekvár, tejszínhab) mert azokkal is isteni!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Kobalt 1995
6 recept
A hétvégi ráérős reggelik koronázatlan királya a francia pirítós, hát még ha meg van szórva egy marék mazsolával és egy kis fahéjas porcukorral! Aki hozzám hasonlóan szereti valami édessel indítani (vagy zárni) a napot, annak bátran merem ajánlani ezt az ételt.