r
Nosalty Logó

Francia pirítós mazsolával és fahéjjal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kobalt 1995
Francia pirítós mazsolával és fahéjjal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az elkészítéshez

A tálaláshoz

451
Kalória
13.4g
Fehérje
45.4g
Szénhidrátok
24.1g
Zsír
59.4g
Víz
223g
Koleszterin
2.5g
Rost
22.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az elkészítéshez

A tálaláshoz

Összesen 451 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az elkészítéshez

A tálaláshoz

Összesen 902 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az elkészítéshez

A tálaláshoz

Összesen 230 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 451 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1469.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    118.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 902 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

Az elkészítéshez

  1. Vágunk két egyforma vastagságú szeletet egy fehér kenyérből (szeletelt kenyér esetén ezt a lépést kihagyhatjuk), majd mindkét szeletet félbevágjuk. Amennyiben szeletelt toast kenyérrel dolgozunk, úgy a két szeletet félbe sem kell vágni.
  2. A bundához felverünk egy tálban vagy mélytányérban két közepes méretű tojást.
  3. A felvert tojásokhoz adunk egy csipet sót, két evőkanál porcukrot, és ezeket is simára keverjük benne.
  4. A tojásos masszához végül hozzáadunk egy deci tejet, és azzal is elkeverjük.
  5. Egy serpenyőben a legmagasabb hőfokon felolvasztunk négy deka vajat, majd közepes fokozatra állítjuk a tűzhelyet.
  6. A négy darab fél szelet kenyeret egy villa segítségével egyenként megmártjuk a tojásos-tejes masszában. (Érdemes meg is fordítani őket, hogy minden oldalról rájuk tapadjon a keverék.)
  7. A bebundázott kenyérszeleteket egyenként a serpenyőbe helyezzük. Mindkét felüket kb. 2-2 percig sütjük. Akkor érdemes fordítani rajtuk, ha már a tetejükön is egy kicsit elkezd szilárdulni a tojásos massza.

A tálaláshoz

  1. Az elkészült pirítósokat tányér(ok)ra tesszük, és ízlés szerint megszórjuk fahéjjal, porcukorral és mazsolával.
  2. Ezt követően, ha már nem túl forró, fogyaszthatjuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

A hétvégi ráérős reggelik koronázatlan királya a francia pirítós, hát még ha meg van szórva egy marék mazsolával és egy kis fahéjas porcukorral! Aki hozzám hasonlóan szereti valami édessel indítani (vagy zárni) a napot, annak bátran merem ajánlani ezt az ételt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán melegszendvics

Laktató, fűszeres krémmel, buja sajtszósszal és egyszerre ropogós-szaftos kenyérszeletekkel támad az alábbi szendvics, ami minden falatjában vegán. Kompromisszumot természetesen nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!