r
Nosalty Logó

Francia pirítós mazsolával és fahéjjal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kobalt 1995
Francia pirítós mazsolával és fahéjjal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az elkészítéshez

A tálaláshoz

451
Kalória
13.4g
Fehérje
45.4g
Szénhidrátok
24.1g
Zsír
59.4g
Víz
223g
Koleszterin
2.5g
Rost
22.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az elkészítéshez

A tálaláshoz

Összesen 451 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az elkészítéshez

A tálaláshoz

Összesen 902 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az elkészítéshez

A tálaláshoz

Összesen 230 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 451 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1469.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    118.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 902 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

Az elkészítéshez

  1. Vágunk két egyforma vastagságú szeletet egy fehér kenyérből (szeletelt kenyér esetén ezt a lépést kihagyhatjuk), majd mindkét szeletet félbevágjuk. Amennyiben szeletelt toast kenyérrel dolgozunk, úgy a két szeletet félbe sem kell vágni.
  2. A bundához felverünk egy tálban vagy mélytányérban két közepes méretű tojást.
  3. A felvert tojásokhoz adunk egy csipet sót, két evőkanál porcukrot, és ezeket is simára keverjük benne.
  4. A tojásos masszához végül hozzáadunk egy deci tejet, és azzal is elkeverjük.
  5. Egy serpenyőben a legmagasabb hőfokon felolvasztunk négy deka vajat, majd közepes fokozatra állítjuk a tűzhelyet.
  6. A négy darab fél szelet kenyeret egy villa segítségével egyenként megmártjuk a tojásos-tejes masszában. (Érdemes meg is fordítani őket, hogy minden oldalról rájuk tapadjon a keverék.)
  7. A bebundázott kenyérszeleteket egyenként a serpenyőbe helyezzük. Mindkét felüket kb. 2-2 percig sütjük. Akkor érdemes fordítani rajtuk, ha már a tetejükön is egy kicsit elkezd szilárdulni a tojásos massza.

A tálaláshoz

  1. Az elkészült pirítósokat tányér(ok)ra tesszük, és ízlés szerint megszórjuk fahéjjal, porcukorral és mazsolával.
  2. Ezt követően, ha már nem túl forró, fogyaszthatjuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

A hétvégi ráérős reggelik koronázatlan királya a francia pirítós, hát még ha meg van szórva egy marék mazsolával és egy kis fahéjas porcukorral! Aki hozzám hasonlóan szereti valami édessel indítani (vagy zárni) a napot, annak bátran merem ajánlani ezt az ételt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!