Francia céklasaláta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Marcsisef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
150g cékla43 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g ecet0 kcal
Összesen
145
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
600g cékla173 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4g ecet1 kcal
Összesen
583
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
81.5g cékla23 kcal
-
12.2g vöröshagyma4 kcal
-
5.8g olívaolaj51 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.5g ecet0 kcal
Összesen
78
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 107.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
145
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 43.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 697.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 318 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 428.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 454 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
583
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 94.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
78
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg cékla
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
0.5 dl olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
2 tk ecet
Elkészítés
- A céklát alaposan megmossuk, és héjában kevés vízben megfőzzük.
- Ha kihűlt meghámozzuk, és kb. 1,5×1,5 centis kockákra vágjuk.
- A céklakockákat felforrósított olajon hirtelen átsütjük, és egy tálba rakjuk.
- Megtisztított reszelt vöröshagymával meghintjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ecettel meglocsoljuk és ha maradt olajunk, azt is ráöntjük.
- Óvatosan átkeverjük.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 7400
- Feltöltés dátuma: 2014. január 18.
Ajánló
Hidegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Marcsisef
217 recept
A cékla minden formában egészséges és finom.