Fordított gluténmentes citromtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fonott Kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
690
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
2758
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 45.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 422.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 82.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 474 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 442 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 355 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 865 micro
Összesen
690
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 39.2 g
Zsír
-
Összesen 183.5 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1689.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 306 mg
-
Foszfor 848 mg
-
Nátrium 284 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 255.1 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 329.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1894 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 187 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 506 mg
-
Retinol - A vitamin: 1768 micro
-
α-karotin 128 micro
-
β-karotin 1419 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3460 micro
Összesen
2758
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 178 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 143 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 348 micro
Összesen
277
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt 170-180 C-ra.
- A kukoricadarát és a rizslisztet kimérjük egy közepes tálba. Elkeverjük benne a sütőport és 4 ek cukrot. A cukor mennyiségén persze lehet változtatni, én kóstolás alapján szórtam még bele. Ha valaki cukormentesen szereti, ugyanennyi xilittel helyettesíthető.
- A citromok héját lereszeljük. Hagyjunk rajtuk minél vékonyabb kérget, és távolítsuk el a magokat! Az egyiket felkarikázzuk, a másiknak a levét belefacsarjuk a tálba. A reszelt héjat is hozzáadjuk.
- Margarinnal kikenjük a tortaformát, a többit pedig megolvasztjuk a mikróban, és belekeverjük a tálba. Mehet bele a három tojás is.
- A tortaformában oszlassunk el egyenletesen még egy evőkanálnyi cukrot. Ízlésesen rendezzük el rajta a citromkarikákat, és hintsük meg egy csipet fahéjjal. A cukrozott alj sütés közben csodásan karamellizálódik, és összeolvad a citrom ízével.
- Öntsük rá a masszát, és tegyük be a sütőbe. Kb. fél óra kell neki, de azért tartsunk tűpróbát. Átfordítással borítsuk ki a formából, és szórjuk meg friss, aprított mentalevéllel.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 100
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2691
- Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Fonott Kalács
77 recept
Ez a süti gyakorlatilag mindenmentes: se laktóz, se glutén, se cukor. Persze én cukorral sütöttem, de ez a legkevesebb, mert xilittel vagy bármi mással (nem tudom, mit szoktak) pótolható. Teljesen random ötlettől vezérelve összedobtam mindent, ami itthon volt. Nem vagyok gluténérzékeny, de a munkahelyen vannak páran, így elkezdtem efféle alapanyagokkal kísérletezni. Hiszen mi értelme sütit sütni, ha másokat nem kínálhatok meg vele? A rizsliszt még teljesen idegen dolog volt számomra, és mivel fejből találtam ki a receptet, fogalmam sem volt, hogy puffan a dolog esése. Nos, talán több folyadékot kellett volna tennem bele, mert kicsit ropog a fogam alatt a kukoricadara, de nektek már belekalkuláltam a receptbe, így nem lesz vele gondotok.