Fokhagymahab
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 95% Zsír
-
50g tej28 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 95% Zsír
-
100g tej56 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 95% Zsír
-
36.6g tej21 kcal
-
62.3g napraforgó olaj550 kcal
-
1.1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 95% Zsír
- 1% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 86 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 87.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 2 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 0.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 95% Zsír
- 1% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 172 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 4 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 1.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 70 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 95% Zsír
- 1% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 63 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 64 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 2 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 0.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Elkészítés
- A megpucolt fokhagymagerezd végéről a kis zöldes csúcsot vágjuk ki. Állítólag ez nehezíti, illetve akadályozza az emulzió képződését. A fokhagymát belerakjuk egy magas edénybe, célszerűen abba, amit a botmixerhez adtak. Aki az erősebb fokhagymaízt szereti, vehet nyugodtan 2-3 gerezdet is.
- A kimért (lehetőleg zsíros) tejből egy keveset beleöntünk az edénybe a fokhagymához, és botmixerrel elkezdjük keverni. Amikor már egy kissé habosodik, hozzáöntjük a többi tejet.
- Ezután úgy, mint a majonéz készítésénél, eleinte cseppenként, majd vékony sugárban adjuk hozzá az olajat, miközben folyamatosan keverjük a botmixerrel. Úgy tűnik, mintha semmi nem lenne belőle, csak óriási fröcsögés a pohár körül, de lassan elkezd sűrűsödni, gyönyörű hab lesz. Sóval ízesítjük. Hűtőben pár napig eláll, az állaga semmit nem változik.
- Fokhagyma helyett zöldfűszerekkel is ízesíthetjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés módja: hidegkonyha
Nyáron külföldön egy étteremben kaptunk kis tálkában egy hófehér, fokhagymaillatú habot, finom barna kenyérrel vacsora előtt. Elképesztően finom volt! A pincér kedves volt, és elárulta a receptet. Keresgéltem a neten, a legkülönfélébb receptvariációk voltak allioli, alioli vagy aioli néven, míg Dalla cucina, per te oldalán megtaláltam azt, amit igazából kerestem. Elsőre sikerült, és nagyon finom lett.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!