r
Nosalty Logó

Flódnis pohárkrém bejgliből

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kristyán Fanni
Flódnis pohárkrém bejgliből
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Krém

Almás szósz

Összeállítás

677
Kalória
10.9g
Fehérje
77.7g
Szénhidrátok
37.4g
Zsír
116.9g
Víz
82.8g
Koleszterin
6.5g
Rost
44.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Krém

Almás szósz

Összeállítás

Összesen 677 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Krém

Almás szósz

Összeállítás

Összesen 2705 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Krém

Almás szósz

Összeállítás

Összesen 206 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    116.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 677 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    149.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2616 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    1110 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.9 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    467.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 2705 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

Krém

  1. A krémsajtot, a habtejszínt és a szilvalekvárt tegyük egy tálba, majd botmixer segítségével krémesítsük ki pár perc alatt. Ha szeretnénk, a habtejszínt felverhetjük külön és később összeforgathatjuk a többi hozzávalóval. A sima összevegyítés intenzívebb krémet eredményez, míg a felvert tejszínnel légiesebb, könnyedebb habot kapunk.

Almás szósz

  1. Az almákat hámozzuk meg aprítsuk kis kockákra, vagy ha úgy egyszerűbb, le is reszelhetjük.
  2. Az almadarabokat helyezzük egy kisebb edénybe, adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat és a citromlevet, majd kezdjük el melegíteni.
  3. Forraljuk fel a keveréket és pár perc alatt főzzünk belőle sűrű, szirupos almaszószt. Felhasználás előtt hagyjuk kihűlni.

Összeállítás

  1. A bejgliket egy daráló segítségével aprítsuk morzsaszerűre.
  2. A poharakba kezdjük el rétegezni a hozzávalókat: diós bejgli morzsa, alma szósz, mákos bejgli morzsa, a legvégén pedig a szilvás krém. Ha elég magas poharunk van, ismételjük meg mégegyszer a rétegezést.
  3. Az elkészült pohárkrémeket hűtve fogyasszuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc

A pohárkrém ékes kiegészítője az ünnepeknek, főleg ha két ilyen jellegzetes finomságot ötvözünk benne. A karácsonyról megmaradt vagy épp szétrepedt bejgli tökéletes tésztaalapot biztosít a desszerthez, amelyben a mákos és a diós ízvilág egyszerre születhet újjá.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Téli fagyi extra

Íme, az ikonikus téli fagyi, gyerekkorunk bizarr édességeinek fő zászlóvivője! Eredetileg tortabevonós-margarinos krémmel készült, mely a szájpadlásunkra ragadt, mi viszont most luxus ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!