r
Nosalty Logó

Flamand csokis tallérok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Flamand csokis tallérok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 564 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2254 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 485 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 564 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    134.3 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1094 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1074 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 2254 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 485 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük.
  2. A lisztet, a vaníliás cukrot és a kakaóport beledolgozzuk.
  3. A masszából kis gombócokat formálunk, tenyerünkkel kissé kilapítjuk.
  4. Egy kizsírozott vagy sütőpapírral ellátott tepsibe tesszük a tallérokat (nekem 32 db lett).
  5. Előmelegített sütőben, közepesnél kisebb hőfokon, kb 10 percig sütjük. Vigyázat: nem szabad ennél hosszabb ideig sütni, mert akkor aztán beletörik a fogunk. Én azt szoktam mondani, hogy ez a süti akkor jó, ha 10 perc után kivesszük, és úgy látjuk, még nyers. Na ezután nem szabad visszarakni, semmiképp!
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 22803
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 28.

Ajánló

Ha sok időnk van,akkor a masszát habzsákba is tölthetjük,és 6-8 cm-es csíkokat nyomhatunk a kizsírozott tepsire! Ezt a változatot talán még inkább lehet mártogatni egy pohár langyos, mézes tejbe. Karácsony táján pedig egy jól meglisztezett deszkán 4-5 mm vastagra nyújtom, csillag-, fenyő-, és harangformákat szaggatok belőle. Légmentesen zárható dobozban akár egy hétig is eláll - azt mondják :-).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a fantasztikusan egyszerű kis sütikét Juhani Nagy János: Európa eszik c. lenyűgöző szakácskönyvében olvastam! Ahogyan a neve is mutatja, Belgiumban elterjedt teasütemény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...