r
Nosalty Logó

Feta sajtos spenótos csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Feta sajtos spenótos csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 429 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3432 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 269 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1062.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1794 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3884 micro
Összesen 429 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    108.6 g

Zsír

  • Összesen
    150.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8497.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    1616 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    1742 mg
  • Nátrium
    4503 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2290 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    1230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1146 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1094 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14351 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31072 micro
Összesen 3432 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2420 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótpürét, ha fagyasztottból készítjükfelolvasztjuk, mérőedénybe tesszük, és kiegészítjük vízzel400 ml-re.
  2. A tésztához összekeverjük a lisztet, élesztőt, sót, cukrot.Hozzáadjuk a spenótpürét, az olvasztott vajat, tojást, és dagasztógépben, ill. kézzel alaposan kidolgozzuk. Viszonylag lágy tésztát kapunk. Duplájára kelesztjük kb. egy óra alatt.
  3. Ha megkelt, egy lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 40x 50 cm-es téglalappá.
  4. Megkenjük a 30 g vajjal. A feta sajtot jól elmorzsoljuk egy villával, és egyenletesen rátesszük a tésztára.
  5. A hosszabb oldalánál feltekerjük, és kb. 2-3 cm szeletekrevágjuk.
  6. Papírozott tepsibe tesszük, jócskán helyet hagyva egymás közt.
  7. Előmelegített sütőbe tesszük, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3812
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feta sajtos spenótos csiga
Vicikó 251 recept

Kicsit bizarrul néz ki elsőre, de ez is olyan jó benne. :-) Megéri elkészíteni, mert aki szereti ezeket az alapanyagokat, egy nagyon finom, különleges, akár vendégváró ételt, vagy pl. egy jó salátával kiváló vacsorát, ill. egy könnyebb második fogást kap.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...