Félbarna kenyér Glaser konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
215 °C
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
25g finomliszt91 kcal
-
63g kenyérliszt bl80226 kcal
-
38g rozsliszt131 kcal
-
3 kcal
-
4g só0 kcal
-
75g víz0 kcal
Összesen
451
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
100g finomliszt364 kcal
-
250g kenyérliszt bl80903 kcal
-
150g rozsliszt524 kcal
-
11g friss élesztő12 kcal
-
14g só0 kcal
-
300g víz0 kcal
Összesen
1803
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
12.1g finomliszt44 kcal
-
30.3g kenyérliszt bl80109 kcal
-
18.2g rozsliszt63 kcal
-
1.3g friss élesztő1 kcal
-
1.7g só0 kcal
-
36.4g víz0 kcal
Összesen
217
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1661 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 1363 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 92.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
451
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.5 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6643.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 187 mg
-
Foszfor 725 mg
-
Nátrium 5451 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 372.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 369.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 246 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 531 micro
Összesen
1803
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 805.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 661 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 44.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
217
kcal
Hozzávalók
-
250 g kenyérliszt bl80
-
150 g rozsliszt
-
11 g friss élesztő
-
2 tk só
-
300 ml víz
Elkészítés
- Az élesztőt egy edénybe morzsoljuk, rászórjuk a sót, és hagyjuk kb. 10 percet állni, míg folyékony lesz.
- A háromféle lisztet elkeverjük. A vizet az élesztőhöz öntjük, rászitáljuk a lisztet, dagasztógéppel kb. 8 percig dagasztjuk. Egy liszttel megszórt tálba tesszük, konyharuhával letakarva hagyjuk duplájára kelni.
- A tésztát átdagasztjuk, tetszés szerint kerek vagy ovális cipóvá formázzuk, amit srégen többször bevágunk, és kevés liszttel megszórjuk.
- A kenyeret sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
- A kenyeret betoljuk a hideg sütőbe, a hőmérsékletet 50 fokra állítjuk, és hagyjuk 20 percig kelni, majd a hőfokot 215 fokra állítjuk, és 45 percig sütjük.
- A sütőt kikapcsoljuk, és a kenyeret hagyjuk 15 percet a sütőben.
- Sütés hőfoka: 215 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 8132
- Feltöltés dátuma: 2015. január 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A kenyérhez dagaszthatunk kevés burgonyapürét is, a víznek egy részét helyettesíthetjük tejjel vagy joghurttal.