Feketeribizlis mákkocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
464
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
4651
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 866.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 393 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 43.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 227 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 222 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
464
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.7 g
Zsír
-
Összesen 339.5 g
-
Telített zsírsav 148 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 86 g
-
Koleszterin 1798 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8669.2 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 3928 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 948 mg
-
Foszfor 2993 mg
-
Nátrium 579 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 345.5 g
-
Cukor 258 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 433.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2270 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 269 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 372 micro
-
Kolin: 1064 mg
-
Retinol - A vitamin: 2220 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1704 micro
Összesen
4651
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 26.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 674.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 233 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 33.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
361
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
- Elkeverjük benne a darált mákot, és a feketeribizlit.
- A tojás fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, és óvatos lapátoló mozdulatokkal hozzákeverjük az alaphoz.
- Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8911
- Feltöltés dátuma: 2010. február 26.
Ajánló
Más piros gyümölcsökkel, merészebb fűszerezéssel (rózsabors, ötfűszer) is kipróbálható:). Mikor kivesszük a sütőből nagyon puha, ez természetes, pár perc pihentetés után megdermed.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy szerda este süteménye:). Elfogyott...:)