r
Nosalty Logó

Feketeribizlis mákkocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeribizlis mákkocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 464 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 4651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 464 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.7 g

Zsír

  • Összesen
    339.5 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    1798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8669.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    3928 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    948 mg
  • Foszfor
    2993 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    345.5 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    433.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2270 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    269 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    1064 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1704 micro
Összesen 4651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 361 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  2. Elkeverjük benne a darált mákot, és a feketeribizlit.
  3. A tojás fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, és óvatos lapátoló mozdulatokkal hozzákeverjük az alaphoz.
  4. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8911
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 26.

Ajánló

Más piros gyümölcsökkel, merészebb fűszerezéssel (rózsabors, ötfűszer) is kipróbálható:). Mikor kivesszük a sütőből nagyon puha, ez természetes, pár perc pihentetés után megdermed.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy szerda este süteménye:). Elfogyott...:)  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...