Fekete marha steak
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
ze(n)derta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 21% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
100g marhabélszín153 kcal
-
8g szójaszósz5 kcal
-
5g tökmagolaj44 kcal
Összesen
202
kcal
- 21% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
400g marhabélszín612 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
-
20g tökmagolaj177 kcal
Összesen
807
kcal
- 21% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
88.9g marhabélszín136 kcal
-
6.7g szójaszósz4 kcal
-
4.4g tökmagolaj39 kcal
Összesen
179
kcal
- 21% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.9 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 775.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 216 mg
-
Nátrium 475 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 75.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
202
kcal
- 21% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.6 g
Zsír
-
Összesen 46.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3100.5 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 863 mg
-
Nátrium 1900 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 302.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 381 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
807
kcal
- 21% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.4 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 689 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 422 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 67.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
-
400 g marhabélszín
-
2 ek tökmagolaj
Elkészítés
- A húsról egy éles késsel eltávolítjuk a hártyákat és az esetleges inakat, majd kb. 0,5 cm-es szeletekre vágjuk.
- A szójaszószt összekeverjük a tökmagolajjal, és ezzel a páccal bekenjük a húsok mindkét oldalát.
- Betesszük egy jól záródó edénybe és a hűtőszekrényben 4-5 napig pácoljuk a húst. Közben többször megforgatjuk, hogy jól átjárja a páclé. Sót nem szabad bele tenni, mert az kivonja a húsból a nedvességet, és akkor megromlik.
- A faszént begyújtjuk és amikor már egységesen izzik, a rácsra tesszük a hússzeleteket, és az első oldalát kb. 5 percig, majd megfordítva készre sütjük.
- A rácsról levéve szeletelés vagy fogyasztás előtt legalább 10 percig pihentetjük.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 119
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 52523
- Feltöltés dátuma: 2008. május 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
ze(n)derta
188 recept
Kezdő grillezők is bátran próbálják ki ezt a steak-et. Nem baj, ha kicsit odakap és feketére sül a hús, hisz nyugodtan lehet a nevére hivatkozni ;-) Ha nincs lehetőségünk a szabadban, faszén fölött megsütni, akkor egy bordázott aljú grillserpenyőben is elkészíthetjük. Ennek egyébként nagy hasznát vesszük esős időben is.