r
Nosalty Logó

Fekete-fehér kekszes sajttorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gullon
Fekete-fehér kekszes sajttorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kekszes alap

Krém

816
Kalória
15.4g
Fehérje
65.1g
Szénhidrátok
53.2g
Zsír
33g
Víz
127g
Koleszterin
1.8g
Rost
10.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Kekszes alap

Krém

Összesen 816 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Kekszes alap

Krém

Összesen 6505 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Kekszes alap

Krém

Összesen 355 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 816 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.4 g

Zsír

  • Összesen
    425.4 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1016 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2534 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    1535 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.1 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    264.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 6505 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 355 kcal

Elkészítés

Kekszes alap

  1. A sütőt 160 fokra melegítjük. A formát sütőpapírral kibéleljük.
  2. A kekszet aprítógépben összemorzsoljuk. (Ez megoldható egy fagyasztózacskó és egy nyújtófa segítségével is.)
  3. A vajat megolvasztjuk, a darált keksszel és a sóval összedolgozzuk (szintén a gépben).
  4. A masszát a tortaforma aljába tesszük, és laposra nyomkodjuk alapnak, ehhez jó szolgálatot tesz egy kanál alja. A sütőben (középen, légkeverésnél 160 fokon) 10 percig sütjük.

Krém

  1. Közben a szobahőmérsékletű krémsajtot, a tejszín, a xilitet és a vaníliás xilitet/aromát simára keverjük. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, és gyorsan belekeverjük a lisztet.
  2. A massza 1/3-át a süteményalapra öntjük, megszórjuk kekszdarabokkal meg jöhet még egy réteg krém és még egy réteg kekszdarab, majd a maradék masszával befedjük.
  3. Sütőben (középen) ugyanazon a hőfokon 1 órát sütjük, légkeverésen. Helyezzünk egy hőállóedényt a sütő aljára, és öntsünk bele forró vizet. Ezzel gőzt állítunk elő, mely a sütésben fontos szerepet játszik, és az elkészült torta állaga is sokkal krémesebb, selymesebb lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ennek a gullón kakaós keksznek hála, a sütikészítés új dimenzióiba repülünk. Szinte nincs már olyan desszert vagy édesség, amit ne lehetne elkészíteni ebből a kekszből. Íme egy brutálisan finom amerikai sajttorta, cukor nélkül.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!