r
Nosalty Logó

Fekete-fehér kekszes sajttorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gullon
Fekete-fehér kekszes sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Kekszes alap

Krém

Összesen 816 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Kekszes alap

Krém

Összesen 6505 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Kekszes alap

Krém

Összesen 355 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 816 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.4 g

Zsír

  • Összesen
    425.4 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1016 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2534 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    1535 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.1 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 6505 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 355 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Kekszes alap

Krém

Elkészítés

Kekszes alap

  1. A sütőt 160 fokra melegítjük. A formát sütőpapírral kibéleljük.
  2. A kekszet aprítógépben összemorzsoljuk. (Ez megoldható egy fagyasztózacskó és egy nyújtófa segítségével is.)
  3. A vajat megolvasztjuk, a darált keksszel és a sóval összedolgozzuk (szintén a gépben).
  4. A masszát a tortaforma aljába tesszük, és laposra nyomkodjuk alapnak, ehhez jó szolgálatot tesz egy kanál alja. A sütőben (középen, légkeverésnél 160 fokon) 10 percig sütjük.

Krém

  1. Közben a szobahőmérsékletű krémsajtot, a tejszín, a xilitet és a vaníliás xilitet/aromát simára keverjük. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, és gyorsan belekeverjük a lisztet.
  2. A massza 1/3-át a süteményalapra öntjük, megszórjuk kekszdarabokkal meg jöhet még egy réteg krém és még egy réteg kekszdarab, majd a maradék masszával befedjük.
  3. Sütőben (középen) ugyanazon a hőfokon 1 órát sütjük, légkeverésen. Helyezzünk egy hőállóedényt a sütő aljára, és öntsünk bele forró vizet. Ezzel gőzt állítunk elő, mely a sütésben fontos szerepet játszik, és az elkészült torta állaga is sokkal krémesebb, selymesebb lesz.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 333
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15241
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek a gullón kakaós keksznek hála, a sütikészítés új dimenzióiba repülünk. Szinte nincs már olyan desszert vagy édesség, amit ne lehetne elkészíteni ebből a kekszből. Íme egy brutálisan finom amerikai sajttorta, cukor nélkül.

Hozzávalók

Kekszes alap

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...