r
Nosalty Logó

Fejjel lefelé málnatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Saza
Fejjel lefelé málnatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Teteje

Piskóta

Összesen 437 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Teteje

Piskóta

Összesen 3498 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Teteje

Piskóta

Összesen 313 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 437 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    179.9 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2890.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1234 mg
  • Nátrium
    711 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441 g
  • Cukor
    264 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1606 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1574 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1174 micro
Összesen 3498 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

Teteje

Piskóta

Elkészítés

Teteje

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  2. 25 cm-es kerek formában (én általában egy kerek, üveg jénai tálban szoktam, de őzgerinc formában vagy kenyérsütő formában is készítettem már ) a tűzhelyen megolvasztjuk a vajat, belekeverjük a cukrot, végül hozzáadjuk a málnát. Rögtön le is vesszük a tűzről, és félrerakjuk, míg összekavarjuk a piskótát.

Piskóta

  1. Géppel eldolgozzuk a vajat, míg puha, krémes állagú lesz, aztán hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, míg fehér lesz. Egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat, majd belekeverjük a lisztet és a sütőport.
  2. A formánkban lévő gyümölcs tetején szépen eloszlatjuk a masszát és kb 40-45 percig sütjük. Fogpiszkáloval ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  3. A sütőből kivéve néhány percet pihentetjük, majd egy tányért helyezünk a formánk tetejére és átfordítjuk rá a sütit, hogy a gyümölcs felülre kerüljön. Ilyenkor már nehéz mozgatni, úgyhogy érdemes arra a tányérra fordítani, amin tálalni kívánjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2473
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 06.

Ajánló

Habár kihűlve is jó, melegen a legfinomabb. Megszórhatjuk porcukorral, vagy kínálhatunk mellé tejszínt vagy vanília jégkrémet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aktuális kedvenc, villámgyorsan elkészíthető és nagyon málnás! :-) Melegen és kihűlve egyaránt tálalható.

Hozzávalók

Teteje

Piskóta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...