Fehérborban párolt kacsamell fügével
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
679
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
2713
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.9 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 308 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1395 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 838 mg
-
Nátrium 301 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 431.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 222 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
679
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 295.4 g
Zsír
-
Összesen 96.3 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5579.9 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 224 mg
-
Kálcium 329 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 395 mg
-
Foszfor 3352 mg
-
Nátrium 1203 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.7 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1725.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 409 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 87 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 425 micro
-
Kolin: 888 mg
-
Retinol - A vitamin: 384 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 303 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
2713
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 75.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kacsamelleket megmossuk, megszárítjuk, a bőrét beirdaljuk (vigyázva, hogy a húsba ne vágjunk).
- Sózzuk, frissen őrölt tarka borssal megszórjuk.
- Egy felhevített serpenyőben bőrével lefelé tesszük a kacsamelleket, és 3 percig pirítjuk. Leöntjük róla a zsír nagy részét.
- Megszórjuk tetszés szerint rozmaringgal, felengedjük a borral annyira, hogy a bőrt ne érje el. A bőrre 1/2 tk mézet csurgatunk. Mellé dobáljuk a fügét, és forraljuk 6-7 percig, míg elforrja a bor nagy részét.
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 4078
- Feltöltés dátuma: 2013. április 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Megpróbálom a fiamat ránevelni, hogy ne mindig csak rántott húst egyen. Teljes siker volt ez a választás, mert mindvégig dicsérte a fogást.