Fehérborban párolt kacsamell fügével
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
679
Kalória
73.9g
Fehérje
25.7g
Szénhidrátok
24.1g
Zsír
431.3g
Víz
308g
Koleszterin
2.6g
Rost
18.1g
Cukor
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
679
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
2713
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.9 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 308 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1395 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 838 mg
-
Nátrium 301 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 431.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 222 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
679
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 295.4 g
Zsír
-
Összesen 96.3 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5579.9 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 224 mg
-
Kálcium 329 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 395 mg
-
Foszfor 3352 mg
-
Nátrium 1203 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.7 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 1725.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 409 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 87 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 425 micro
-
Kolin: 888 mg
-
Retinol - A vitamin: 384 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 303 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
2713
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 75.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
120
kcal
Elkészítés
- A kacsamelleket megmossuk, megszárítjuk, a bőrét beirdaljuk (vigyázva, hogy a húsba ne vágjunk).
- Sózzuk, frissen őrölt tarka borssal megszórjuk.
- Egy felhevített serpenyőben bőrével lefelé tesszük a kacsamelleket, és 3 percig pirítjuk. Leöntjük róla a zsír nagy részét.
- Megszórjuk tetszés szerint rozmaringgal, felengedjük a borral annyira, hogy a bőrt ne érje el. A bőrre 1/2 tk mézet csurgatunk. Mellé dobáljuk a fügét, és forraljuk 6-7 percig, míg elforrja a bor nagy részét.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 10 perc
- Tepsi mérete: 28
Megpróbálom a fiamat ránevelni, hogy ne mindig csak rántott húst egyen. Teljes siker volt ez a választás, mert mindvégig dicsérte a fogást.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!