r
Nosalty Logó

Fehér kenyér Nonoo konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nonoo
Fehér kenyér Nonoo konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 411 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2058 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1064.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 411 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5323.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    4295 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2058 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 dl langyos vízben 1 tk cukorral és 1 ek liszttel az élesztőt kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. (Ezeket az előre kimért összes hozzávalóból vesszük külön az élesztő felfuttatásához.)
  2. A hozzávalókat (az olajat nem kell a tésztába keverni, az olaj a dagasztás során fog a tésztába kerülni) tálba tesszük, és kézzel jól összedolgozzuk.
  3. Amikor a hozzávalók egybe lettek dolgozva egy elég ragacsos, kezelhetetlennek tűnő tésztát kell, hogy kapjunk. Ne ijedjen meg senki, ez így normális!
  4. Ezt követően 1 ek olajat a munkafelületen szétterítünk, a tésztát kb. 10-12 x nyújtjuk és dagasztjuk, majd olajozott tálba tesszük, és pihentetjük 10 percig. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük. (1. dagasztás, 10 perc pihentetés, 2. dagasztás, 10 perc pihentetés, 3 dagasztás.) Időközben egyre kevesebb olaj kell majd a dagasztáshoz, szép sima tésztát fogunk kapni.
  5. 30 percet pihentetjük a tálban a tésztát az utolsó (4.) dagasztás előtt.
  6. Mikor az utolsó dagasztási fázisnak is vége van, kb. egy közepes kalácsformába (amit előzőleg olajozunk, lisztezünk) illesztjük a hosszúkás, cipó formájára alakított tésztát (ami mostanra szép fényes és puha). Majd még 30 percet pihentetjük sütés előtt.
  7. Hideg vízzel lespricceljük a tetejét, esetleg aki úgy szereti, liszttel megszórhatja (esetleg különféle magokat szórhat rá). A 220°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percet, majd 180-190°C-ra levéve a sütőt, még további 30-40 percet sütjük, míg kész nem lesz. A tészta akkor van kész, ha kopogtatáskor kongó hangot hallunk, és szép aranybarna színű a teteje.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 11x25x7
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1690
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 23.

Receptkategóriák

Egy könnyen elkészíthető, kovász nevelgetés nélküli, puha tésztát adó receptet kerestem, amire végül a Szakácsok könyvében leltem rá. Ennek a tésztának egyetlen titka a dagasztás folyamatában rejlik, ami viszont szintén nem különleges tehetséget igénylő feladat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...