r
Nosalty Logó

Fehér kenyér Nonoo konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nonoo
Fehér kenyér Nonoo konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 411 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2058 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1064.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 411 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5323.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    4295 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2058 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 dl langyos vízben 1 tk cukorral és 1 ek liszttel az élesztőt kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. (Ezeket az előre kimért összes hozzávalóból vesszük külön az élesztő felfuttatásához.)
  2. A hozzávalókat (az olajat nem kell a tésztába keverni, az olaj a dagasztás során fog a tésztába kerülni) tálba tesszük, és kézzel jól összedolgozzuk.
  3. Amikor a hozzávalók egybe lettek dolgozva egy elég ragacsos, kezelhetetlennek tűnő tésztát kell, hogy kapjunk. Ne ijedjen meg senki, ez így normális!
  4. Ezt követően 1 ek olajat a munkafelületen szétterítünk, a tésztát kb. 10-12 x nyújtjuk és dagasztjuk, majd olajozott tálba tesszük, és pihentetjük 10 percig. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük. (1. dagasztás, 10 perc pihentetés, 2. dagasztás, 10 perc pihentetés, 3 dagasztás.) Időközben egyre kevesebb olaj kell majd a dagasztáshoz, szép sima tésztát fogunk kapni.
  5. 30 percet pihentetjük a tálban a tésztát az utolsó (4.) dagasztás előtt.
  6. Mikor az utolsó dagasztási fázisnak is vége van, kb. egy közepes kalácsformába (amit előzőleg olajozunk, lisztezünk) illesztjük a hosszúkás, cipó formájára alakított tésztát (ami mostanra szép fényes és puha). Majd még 30 percet pihentetjük sütés előtt.
  7. Hideg vízzel lespricceljük a tetejét, esetleg aki úgy szereti, liszttel megszórhatja (esetleg különféle magokat szórhat rá). A 220°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percet, majd 180-190°C-ra levéve a sütőt, még további 30-40 percet sütjük, míg kész nem lesz. A tészta akkor van kész, ha kopogtatáskor kongó hangot hallunk, és szép aranybarna színű a teteje.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 11x25x7
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1695
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 23.

Receptkategóriák

Egy könnyen elkészíthető, kovász nevelgetés nélküli, puha tésztát adó receptet kerestem, amire végül a Szakácsok könyvében leltem rá. Ennek a tésztának egyetlen titka a dagasztás folyamatában rejlik, ami viszont szintén nem különleges tehetséget igénylő feladat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...